Skip to content
Menu

‘Gerdek gecesi’ tarihe mi karışıyor?

AMERİKA BÜLTENİ (11 Ekim 2013)

İngiltere’de yapılan bir araştırma, yeni evlenenlerin yarıdan fazlasının, düğün gecesini taçlandıran aktiviteyi gerçekleştirmediklerini belirledi. Son 3 yılda evlenen 2128 yeni evli çiftle görüşülerek yapılan araştırmaya göre çiftlerin yüzde 52’si düğün gecesi seks yapmamış. Hayatın en mutlu gecesi olarak adlandırılan düğün gecesinin, geleneksel aktivitesinin yerine getirilmemesinin değişik sebepleri var. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre en yüksek neden ise alkol. Gerdek gecesi yaşanmayan düğünlerin yüzde 24’ünde gerekçe damadın sarhoş olması, yüzde 13’ünde ise gelinin sarhoş olmasıymış. Düğünlerin yüzde 16’sında ise gerekçe, aşırı yorgun gelinin uyuyup kalması olurken yüzde 4’ünde ise damat uykuya yenik düşmüş.

Her 10 çiftten biri ise düğün sırasındaki tartışma nedeniyle ilk geceyi küskün geçirmiş. Çiftlerin yüzde 9’unun gerekçesi ise düğünden hemen sonra balayı için yola çıkmaları. Geceyi yollarda geçirdikleri için birşey yapamamışlar. Yüzde 7’si ise gecenin uygun zamanında geleneği gerçekleştirmek için odalarına çekilmek yerine, düğünde bütün gece kalarak eğlenmeyi tercih etmiş.

Anketi gerçekleştiren Voucher Codes Pro firması temsilcisi George Charles, ‘’Evlenen çiftler için düğün gecesi seksinin artık eski önemi ve anlamı yok’’ diyor.