Skip to content
Menu

Dünya Serisi ilk maçında Cardinals’ı 8-1 yenen Red Sox 1-0 öne geçti

rek-red-sox

AMERİKA BÜLTENİ (24 Ekim 2013)

Red Sox ilk maçta Cardinals’ı 8-1 ile geçerek seride 1-0 öne geçti. Kuzey Amerika profesyonel beyzbol ligi MLB’de yılın en büyüğünü belirleyecek Dünya Serisi’nin World Series’te (Dünya Serisi) Amerikan Ligi şampiyonu Boston Red Sox ile Ulusal Lig şampiyonu St Louis Cardinals karşı karşıya geliyor. Boston Fenwey Park stadyumunda oynanan ilk maçta Cardinals’ın düşük performansı herkesi şaşırttı. Maçtan sonra, Cardinals teknik direktörü Mike Matheny de, ‘’Bizim için uyan alarmı gibi oldu bu maç. Eminim ki oyuncularım da utanç duyuyor. Bütün sezon sergilediğimiz performansı bir kez daha sergileme fırsatımız vardı. Ama oyunumuzun bununla ilgisi yoktu’’ diye konuştu.

İLGİLİ HABER: Beyzbol nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

Cardinals’ın kötü performansından sonra taraftarında, Red Sox’a 4-0 kaybettikleri 2004 Dünya Serisi korkusu başladı. Red Sox ise uzun yıllardır Dünya Serisine katıldığında kaybetmiyor. En son 1986’da Mets’e 7’nci maçta kaybeden Red Sox, o tarihten bu yana 27 yıldır katıldığı serilerde oynadığı 9’ncu maçı da kazandı.

İkinci maçın başlama saati ve TV canlı yayın kanalı

Bu yıl bütün spor otoritelerince sadece play off sezonunun değil bütün sezonun en iyi iki takımı gösterilen Red Sox ve Cardinals arasındaki nefes kesen serinin ikinci maçı Perşembe akşamı New York saati ile saat 20:07 de Boston Fenway Park stadyumunda başlayacak. Maç ABD’de Fox yayın ağına bağlı televizyon kanallarından yayınlanacak. Türkiye’deki beyzbolseverler ise bu dev finali Perşembe sabahı 03:00’ten itibaren Fox Sports kanalından izleyebilir.

Dünya serisi maç programı

Tarih

Karşılaşma

Saha

 RSOX CARD

1

Ekim 23

Cardinals 1 –  Red Sox 8

Fenway Park

 1 0

2

Ekim 24

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

3

Ekim 26

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

4

Ekim 27

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

5

Ekim 28*

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

6

Ekim 30*

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

7

Ekim 31*

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

*: Gerek kalırsa