Skip to content
Menu

Cardinals, beyzbol tarihine geçecek hakem kararıyla üçüncü maçı kazandı

rek-card-sox
Maçın son bölümünde üçüncü kale hakeminin ‘engelleme faulü’ yapıldı kararı Cardinals’a bir sayı ile beraber maçı da kazandırdı. Red Sox koçu John Farrell (soldan üçüncü) ve oyuncular uzun süre atış kalesi (home base) hakemine itiraz ettiler.

AMERİKA BÜLTENİ (27 Ekim 2013)

Boston Red Sox ile St Louis Cardinals arasındaki Dünya Serisi’nin St Louis’de oynana üçüncü maçı, beyzbol tarihinin en ilginç hakem kararlarından biri ile sonuçlandı. Cardinals, 4-4 devam eden maçın son bölümünde, hakemin verdiği ‘engelleme faulü’ ile kaleyi ele geçirmiş sayıldı ve 5-4 kazandı.

Boston Red Sox’ın üçüncü kale oyuncusu Will Middlebrooks ile Cardinals oyuncusu Allen Craig kaleye aynı anda yöneldiler. Ancak yerde yüzüstü sürünen Middlebrooks’un dizlerin bükük şekilde havada kalan ayakları, Craig’in düşmesine neden olunca üçüncü kale hakemi Jim Joyce, beyzbol sahalarında nadir görülen bir kararla ‘engelleme faulü’ kararı verdi.

Ne olduğunu anlamayan Red Sox oyuncuları başta yaşadıkları şoktan sonra karardan duydukları şaşkınlığı dile getirdiler. Maçın baş hakemi John Hirschbeck ise, ‘’Maçtan sonra soyunma odamıza gittiğimizde hepimiz hemen Jim’in yanına gittik ve harika bir karardı diye tebrik ettik’’ dedi ve ekledi: ‘’Bu tür pozisyonları görmek için eğitildik. Çok sıradan değil ama olduğunda da Dünya Serisi bile olsa düdük çalmak zorundayız’’

‘’Bu büyüklükte bir maçta böyle kritik bir anda böyle sıradışı bir karar verilebilmesinin şokunu yaşıyorum’’ şeklinde konuşan Boston Red Sox oyuncusu Jake Peavy, ‘’Bana doğru gelmiyor. Doğru görünmüyor. Bütün diyebileceğim bu. Dünya Serisi’nde bunun olabilmesini anlayamıyorum’’ diye ekledi.

Ancak beyzbol otoriteleri, hakemin verdiği kararın yüzde yüz doğru bir karar olduğunda hem fikir.

Red Sox teknik direktörü John Farrell ise, ‘’Oyunu bu şekilde bitirmeyi kabullenmek zor. Yutması zor bir ilaç’’ diye duygularını ifade etti.

İLGİLİ HABER: Beyzbol nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

Üçüncü maçın başlama saati ve TV canlı yayın kanalı

Bu yıl bütün spor otoritelerince sadece play off sezonunun değil bütün sezonun en iyi iki takımı gösterilen Red Sox ve Cardinals arasındaki nefes kesen serinin dördüncü maçı Pazar akşamı New York saati ile saat 20:07 de St Louis Busch Stadyumunda başlayacak. Maç ABD’de Fox yayın ağına bağlı televizyon kanallarından yayınlanacak. Türkiye’deki beyzbolseverler ise bu dev finali Pazar sabahı 03:00’ten itibaren Fox Sports kanalından izleyebilir.

Dünya serisi maç programı

Tarih

Karşılaşma

Saha

1

Ekim 23

Cardinals 1 –  Red Sox 8

Fenway Park

2

Ekim 24

Cardinals 4 – Red Sox 2

Fenway Park

3

Ekim 26

Red Sox 4 – Cardinals 5

Busch Stadium

4

Ekim 27

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

5

Ekim 28*

Red Sox @ Cardinals

Busch Stadium

6

Ekim 30*

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

7

Ekim 31*

Cardinals @ Red Sox

Fenway Park

*: Gerek kalırsa