Skip to content
Menu

NFL’de 9’ncu haftanın görünümü ve toplu sonuçlar

nfl-playoff

AMERİKA BÜLTENİ (4 Kasım 2013)

Amerikan Futbolu Ligi NFL’de 9’ncu hafta karşılaşmaları, Pazartesi akşamı oynanacak Chicago – Green Bay maçı dışında tamamlandı. Denver, Detroit, NY Giants, Arizona, San Francisco ve Jacksonville takımlarının ‘bye’ olduğu haftada Kansas ve Seattle takımları galibiyet serilerini ‘çok zorlanarak’ da olsa sürdürdü.

Kansas Chiefs, zorlanarak da olsa Buffalo Bills karşısında galip gelerek 9’da 9 ile ligin tek yenilmez takımı kalmaya devam etti. Seattle Seahawks ise, bir ara 21-0 yenik durumda olduğu maçta Tampa ile durumu eşitleyip uzatmalarda 27-24 yenerek, tarihinin en iyi başlangıcını yaptığı sezona devam etti. Seahawks’ın bu sezonda 9 maçta tek bir mağlubiyeti var.

Haftanın bir diğer dikkat çekici takımı Carolina Panthers oldu. Sezona kötü başlayan Karolayna panterleri, Atlanta’yı yenerek yükselişini sürdürdü. Panterler, NFC South konferansının lideri New Orleans’tan bir galibiyet geride ve artık grubun favorileri arasında.

 

Haftanın NFL tarihine geçenleri

Miami Dolphins’in Cincinnati ekibini 22-20 yendiği maçı uzatmada 2 sayılık ‘safety’ gol ile kazanması tarihe geçti. Safety gol ile maç kazanılması NFL tarihinde üçüncü kez meydana geldi. Eagles’ın oyun kurucusu Nick Foles ise, Oakland Radiers’a karşı 7 Touchdown pası vererek, bir maçta en fazla TD pası verme rekoruna ortak oldu.

 

AFC North’ta ‘büyük’ hayalkırıklığı

AFC North’un büyük takımları art arda aldıkları başarısızlıkla durumlarını belirsizliğe soktu. Son Super Bowl şampiyonu Baltimore Ravens, Cleveland’a da kaybederek 9 hafta sonunda 5’nci mağlubiyetini aldı. Her zaman Super Bowl için favori olan takımlardan Steelers ise çok daha kötü bir tablo çiziyor bu sene. Pittsburgh ekibi, 9 hafta sonunda 6 mağlubiyet ve sadece 2 galibiyet ile daha yarısında nerdeyse sezonu kapatmak üzere.

İLGİLİ: Amerikan Futbolu nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

9’ncu hafta toplu sonuçları:

31 Ekim Perşembe
Miami 22, Cincinnati 20 (OT)
3 Kasım Pazar
Kansas City 23, Buffalo 13
Dallas 27, Minnesota 23
Tennessee 28, St. Louis 21
NY Jets 26, New Orleans 20
Washington 30, San Diego 24 (OT)
Carolina 34, Atlanta 10
Philadelphia 49, Oakland 20
Seattle 27, Tampa Bay 24 (OT)
Cleveland 24, Baltimore 18
New England 55, Pittsburgh 31
Indianapolis 27, Houston 24