Skip to content
Menu

‘Batman bin Suparman’ uyuşturucudan hapsi boyladı!

rek-batman-bin-supermanAMERİKA BÜLTENİ (12 Kasım 2013)

Sıradışı ismiyle tüm dünyada tanınan Singapurlu genç Batman bin Suparman hapse atıldı. Reuters’in haberine göre, Batman uyuşturucu ticareti suçundan yargılandığı davada 2 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

Singapurlu 23 yaşında gencin kimlik kartının Gizmodo başta olmak üzere internet sitelerinde 2008’de yayınlanmasından sonra bir internet fenomenine dönüşmüştü.

Suparman aslında Cava adası sakinleri arasında sık rastlanan bir isim. Bunun asıl nedeni ise, Endonezya’da ‘iyilik, talih’ anlamlarına gelen ‘su’ takıntısı ile isimlerin başlamasının yaygın bir gelenek olması. Ülkenin önceki iki cumhurbaşkanı Sukarno and Suharto ile mevcut cumhurbaşkanı Susilo’nun isimlerindeki gibi. Endonezya’da adı ‘suparman’ olan çok sayıda kişi bulunuyor. Yani, Endonezya’daki ‘suparman’ın, Kriptonlu ‘superman’ ile doğrudan bir ilgisi yok.

Ancak Batman için bir izah getirmek zor. Batman bin Superman, bölgede yaşayan Müslümanların da sıklıkla kullandığı Arapça isimlendirme yöntemine dayanıyor. ‘Superman’ın oğlu Batman’ demek. Büyük olasılıkla Superman ve eşi çizgi roman kahramanı ‘Superman’a da atfen bir şaka olarak oğullarına ‘Batman’ adı verdiler. Var böyle anne babalar. Örneğin, bir başka Singapurlu’nun adı da ‘Ninja Turtle’.

Ancak uyuşturucu ticareti, dolandırıcılık gibi aşırı insani işlerine bakacak olursak Batman bin Superman hakkında bir şeyden eminiz: Süper kahraman olmadığından…