Skip to content
Menu

New York dergisi haftalık yayına son veriyor

ny-mag-cover-sandy
Kapaklarıyla da oldukça ses getiren New York Magazine’in Sandy Kasırgası ile ilgili kapağı da çok konuşulmuştu.

AMERİKA BÜLTENİ (2 Aralık 2013)

Yaşam, kültür ve politika içeriğiyle ABD’nin en etkili dergilerinden biri olan New York Magazine, 2014’ten itibaren haftalık yayına son vereceğini açıkladı. Dergi, yeni yılda iki haftada bir yayınlanacak. İki haftada bir yayınlanacak derginin içeriğinin artacağını açıklayan yayın yönetmeni Adam Moss, bununla beraber asıl ağırlığın  nymag.com internet sitesine verileceğini kaydetti.

New York’un bir başka etkili dergisi New Yorker’a rakip olarak 1968 yılında Milton Glaser ve Clay Felker tarafından kurulan dergi, Tom Wolfe, Jimmy Breslin, Nora Ephron, Frank Rich ve John Heilemann gibi usta yazarlarıyla önemli bir etkinlik kazandı. Politik haberlerindeki üslubuyla da gazeteciliğe yeni bir tarz getirdi. 2011 yılı rakamlarına göre New York Magazine, yüzde 95’i abone olmak üzere 400 bini aşkın bir tiraja sahip. Rakibi New Yorker’ın tirajı ise 1 milyon 50 bin civarında.

Derginin internet sitesi bünyesinde, New York moda dünyasını takip eden ‘The Cut’, restoran ve gıda dünyasını takip eden ‘The Grub’, kültür dünyasını takip eden ‘Vulture’ ve ‘Daily Intelligencer’ adlı çok popüler blogları oluşturuldu. 2013 yılı Ekim ayı itibarı ile ana sitenin ve blogların toplam tekil ziyaretçi sayısı aylık 18 milyona ulaştı. 20 Kasım itibarı ile ise 2013 yılı için sayfa görütülemede ise 1 milyar eşiğini aştı.

Derginin internetteki bu güçlü varlığı nedeniyle ünlü gazeteci David Carr 2010 yılındaki bir köşe yazısında New York Magazine’i, ”kağıt dergi eki de olan dijital bir girişim” olarak nitelendirecekti.