Skip to content
Menu

İran: Erdoğan İsrail’in kuklasıydı, yeni uyandı

AMERİKA BÜLTENİ (29 Ocak 2014)

İran’ın Dini Lideri Hameney’in Devrim Muhafızları temsilcisi Abdullah Hacı Sadıki, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘’geçtiğimiz aylarda uyanıp politikasını değiştirinceye kadar İsrail’e hizmet eden bir kukla olduğunu’’ iddia etti.

Kum kentinde Fars Haber Ajansına konuşan Sadıki, ‘’Erdoğan Siyonist rejimin elinde bir kuklaya dönmüştü. Ancak çok kısa süreden beri uyanmaya başladığına tanık oluyoruz’’ dedi.

Türkiye’nin Suriye politikasının çöktüğünü savunan Sadıki, Erdoğan’ın İran ile ilişkileri geliştirmeyi arzulamasıyla karşılıklı bağlarda yeni bir dönemin açılacağını kaydetti.

Sadıki, ‘’Suriye’de son 2,5 yılda terörist grupları lojistik ve finansal olarak destekleyerek negatif bir rol oynayan Türkiye’nin, çok yakın zaman önce,  U dönüşü yaparak Suriye politikasındaki yanlışlarından dönmeye çalıştığını’’ söyledi.

Ajans aynı haberinde İran’ın Ankara büyükelçisi Ali Reza Bigdeli’nin, ‘’İran’ın Suriye’ye desteğinin legal olduğu, ama bu ülkedeki teröristleri desteklemenin illegal olduğu’’ yönündeki görüşüne de yer verdi.