Skip to content
Menu

Türkiye, Berkin’i gözyaşlarıyla uğurluyor

berkin

AMERİKA BÜLTENİ (12 Mart 2014)

Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz kapsülü ile başından vurulan ve 269 gün boyunca komada kaldıktan sonra önceki gün yaşamını yitiren Berkin Elvan gözyaşları içinde sonsuzluğa uğurlanıyor. Berkin Elvan’ın cenaze töreni için İstanbul Okmeydanı’na onbinlerce kişi akın ederken, Türkiye’nin dört bir yanında da anma ve protesto eylemleri düzenleniyor.

Okmeydanı Cemevi’ndeki cenaze töreninde ‘’Hakka yürüme erkanı’’nda, bir Dede tarafından Berkin’in cenaze namazını kıldırıldı. Okunan duaların ardından,
Berkin’in yakınları naaşını son kez görmek için gasilhaneye girdi. Arkalarından sedye ve doktor istendi. Oğlunun tabutu başında babası Sami Elvan “Berkin’i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin’im gitti ama milyonlarca Berkin’im var artık” dedi. Berkin’in cenazesi daha sonra helallik için evine götürüldü. Oradan da büyük bir kortej eşliğinde Şişli üzerinden Feriköy Mezarlığı’na götürülüyor. Berkin için, başta Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye ve dünyanın birçok kentinde de anma ve protesto eylemleri devam ediyor.

Gezi’de kaybedilen 8′nci can

Gezi eyleminde Berkin Elvan’ın da kaybıyla hayatını kaybeden insan sayısı 8 oldu. Gezi eylemleri sırasında  Ali İsmail KorkmazEthem SarısülükAbdullah CömertMehmet AyvalıtaşAhmet AtakanMedeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı yaşamını yitirmişti.