Skip to content
Menu

Başkan Obama’nın kredi kartı restoranda geçmedi! Hesabı eşi ödedi

obama-65

AMERİKA BÜLTENİ (17 Ekim 2014)


Ortalama tüketicinin yaşadığı utanç verici anlardan birini ABD Başkanı Barack Obama’nın da yaşadığı ortaya çıktı. Eylül ayında BM Genel Kurulu için New York’a giden ABD Başkanı, eşi ile beraber akşam yemeği için gittiği restoranda yemek yedikten sonra hesabı kredi kartıyla ödemek istedi. Ancak Obama’nın kredi kartının geçmediği ortaya çıktı. Washington Post’un haberine göre, Obama o anı, ‘’Şansımıza Michelle’in kredi kartı yanındaydı da hesabı ödeyebildik’’ şeklinde anlattı. ABD Başkanı şöyle devam etti:

‘’Garsona da açıklamaya çalıştım. Aslında tüm faturalarımı zamanında ödeyen biriyim. Ama ben bile etkilenebiliyorum bundan’’.

Obama başından geçen bu olayı, Tüketiciyi Finansal Olarak Koruma Bürosu’nun, tüketiciyi koruma konusundaki yeni önlemlerini imza toplantısında paylaştı. Obama’nın kredi kartının, ABD’de son zamanlarda sıkça görülen, ‘kimlik hırsızlığı’ kurbanı olabileceği belirtiliyor. Obama’nın kartını her yerde kullanması da kimlik hırsızları için onu potansiyel kurban haline getiriyor.

Obama adını vermedi ama Başkan ve eşinin hesap krizi yaşadığı restoranın ise East Houston Street’teki Estela olduğu tahmin ediliyor. Obama’nın eşi ile orada 24 eylül akşamı yemek yediği ertesi gün medyaya yansımıştı.