Skip to content
Menu

Gelir vergisi beyanında usulsüzlük yaptığını kabul eden ABD milletvekili istifa etti

rek-michael-grimm

AMERİKA BÜLTENİ (30 Aralık 2014)

ABD Temsilciler Meclisi New York milletvekili Michael Grimm, vergide usulsüzlük suçu işlediğini kabul ederek milletvekilliğinden istifa etti. ABD Kongresi’nde New York şehrinin Staten Island bölgesini temsil eden Cumhuriyetçi Partili milletvekili, hakkındaki vergi usulsüzlüğü soruşturmasına rağmen Kasım ayında yapılan seçimde oyların yüzde 53’ünü alarak yeniden milletvekili seçilmişti. Grimm, seçim kampanyası boyunca, eğer ‘görevini yapamaz hale gelirse’ istifa edeceği vaadinde bulunmuştu. Grimm, hakkında sahibi olduğu bir restoranın 2009 yılı gelir vergisi beyannamesinde gerçeğe uygun olmayan gelir beyanında bulunduğu soruşturmasında, geçen hafta suçunu kabul etmişti. Grimm, savcıyla anlaşarak suçunu kabul ettiği için 3 yıla kadar hapis yatacak. Grimm’in milletvekilliği sona erdiği için hapis cezası 8 Ocak’ta başlayacak.

Grimm istifa açıklamasında şöyle dedi:

‘’Bu konuda bugüne kadar yaşanan gelişmeler, benim moralimi seçmenlerimin de iradesini etkilemedi. Bununla beraber, yeni Kongre’de yüzde 100 etkinlik sergilemeye devam edemeyeceğim ortaya çıktı. Bundan dolayı da Kongre’ye ve seçmenlerime saygının bir gereği olarak, hayatımın başka bir sayfasına geçmemin zamanı olduğunu düşünüyorum.’’

Kasım ayında yapılan seçimde Cumhuriyetçi Parti’nin çoğunluk kazandığı 114’ncü Kongre, 6 Ocak günü çalışmaya başlayacak. Cumhuriyetçilerin 247 koltuğu daha yeni Kongre başlamadan 246’ya düşmüş olacak.

New York şehrinde Cumhuriyetçi seçmenlerin çoğunlukta olduğu tek bölge olan Staten Island’ta Grimm’den boşalacak koltuk için New York eyalet valisi Andrew Cuomo’nun ilan edeceği bir tarihte ara seçim yapılacak. Siyasi analistlere ara seçimde koltuğu büyük olasılıkla yine Cumhuriyetçi aday kazancak.