Skip to content
Menu

Obama, kendisi ile alay eden bazı Tweet’leri okudu, yorum yaptı

obama-tweet-amerikabulteni

AMERİKA BÜLTENİ (13 Mart 2015)

ABD Başkanı Barack Obama, katıldığı bir televizyon programında, kendisi ile alay eden veya hakaret eden bazı Tweet’leri okuyarak, gülüp geçti. Komedyen Jimmy Kimmel’ın ABC kanalında yayınlanan programına konuk olan ABD Başkanı, hakkında yapılan şakaları kaldırma potansiyelini bir kez daha sergiledi. Obama, Tweet’leri okuduktan sonra, ”bunlar da bir şey mi, siz bir de Senato’da hakkımda söylenenleri bir bilseniz” şakası yaptı. Obama programda, nadiren Tweet attığını, e-mail kullandığını ama akıllı telefon olarak, ‘kayıt özelliği olmadığı için’ BlackBerry kullandığını söyledi. Obama bir ara kendi oturduğu koltuğun sunucu Jimmy Kimmel’dan daha aşağıda olmasına takılınca ünlü komedyen, ”Washington DC’de marihuana yasallaşırsa, siz de benden daha yukarıda olabilirsiniz” şakası ile karşılık verdi.

İşte Obama’nın okuduğu Tweet’ler ve bunlara yaptığı yorumlar:

‘’Obama’nın saçları ağarmış gözüküyor. Sebebini bir türlü anlayamıyorum. Çünkü ülkede olan biten ile ilgili en ufak bir endişe taşıdığı görülmüyor.’’

‘’@RWSurferGirl: Obama’yı dünyanın öbür ucunda bir golf sahasına götürüp orda bırakıp dönmemizin bir yolu var mı?’’

Obama bu Tweet’i okuduktan sonra, ‘’Sevgili @RWSurferGirl, bence bu iyi fikir’’ dedi.

‘’Sun Stop market zincirinde 30’luk Coors Light biranın fiyatı 23 dolara kadar çıktı. Teşekkürler Obama!’’

‘’Obama’nın gözlerindeki ışıltıyı nasıl artırabilirsiniz? El fenerini kulaklarına tutun.’’

Kulaklarının büyüklüğü sık sık Amerikalı komedyenlerce de kullanılan Obama bu Tweet’i okuduktan sonra, gülerek, ‘bu iyiymiş’ dedi.

‘’Birisi Obama’ya, iyi bir başkan olabilmesi için, zamanı doğru kullanma teknikleri öğretsin. Hahaha, benimki de laf, sanki işe yarayacakmış gibi. lol.’’

Amerikan internet popüler kültüründe ‘lol’, ‘laughing out loud (yüksek sesle gülüyorum)’ yerine kullanılan kısaltma. Obama, bu tweet’i okuduktan sonra, ‘’cümlede hahaha’yı kullanmışsan, lol, gereksiz bir tekrar’’ diye gramer eleştirisinde bulundu.

‘’Başkan’ın kot pantolon giymesine karşı değilim ama Başkan’ın o kot pantolunu giymesine karşıyım’’

obama-jeansBarack Obama’nın, ilk kez 2009 yılı beyzbol ligi açılışı atışını yaparken giydiği görülen kot pantolon, yıllarca, sosyal medyada ve komedyenler arasında alay konusu oldu. Amerikan kültüründe ‘anne kot pantolonu(mom’s jeans)’ olarak biliniyor. ‘Kot pantolunuma iftira atıyorlar’ şakasıyla kendini savunan Obama, geçtiğimiz yıl, eşi Michelle Obama’nın söz konusu kot pantolunu emekliye ayırarak kendisinden sakladığını açıklamıştı.

Obama bu Tweet’i okuduktan sonra yanına bir ‘anne kot pantolunu’ giymiş halde gelen komedyen Jimmy Kimmel, ‘’Birşey diyebilir miyim? Bu tweet çok kırıcı. Giydiğin kot pantolonda bence hiçbir sorun yok’’ diyerek ‘el çak’ hareketi yaptı. Kimmel’ın giydiği kot pantolona bakan Obama, iç çekerek,  ‘’Jimmy bence haklı oldukları bir nokta olabilir’’ dedi.

Obama, konuk olduğu komedi programında ülke gündeminde yer alan Ferguson tartışmasına da girdi. ABD Adalet Bakanlığı’nın Ferguson polisinin ayrımcı uygulamalarını eleştirdiği raporu sonrasında iki polis memuru ve polis müdürü istifa ederken, devam eden bir protesto gösterisi sırasında polislere ateş açılmış ve iki polis yaralanmıştı. ABD Başkanı Obama, ‘’Ferguson’da olanlar baskıcı ve itiraz edilir olduğu için protesto edilmesi gereken bir şey. Ancak, bunların hiçbiri kriminal davranışlar için mazaret olamaz’’ dedi. İkilinin sohbetine daha sonra muhalif kimliğiyle bilinen ünlü aktör Sean Penn de katıldı.