Skip to content
Menu

Apple CEO’su Tim Cook ölmeden önce bütün servetini bağışlayacağını açıkladı

tim-cook-apple

AMERİKA BÜLTENİ (27 Mart 2015)

Apple CEO’su Tim Cook, 800 milyon dolarlık kişisel servetinin tamamını ölmeden önce bağışlamayı planladığını açıkladı. Fortune dergisine konuşan Cook, hangi hayır kurumlarına bağışlayacağını söylemedi. Cook’un bağışlamadan önceki tek şartı ise 10 yaşındaki yeğeninin eğitimine yetecek kadar para ayrıldığından emin olmak. 54 yaşındaki Cook, Steve Jobs’In yerine 2011 yılında Apple CEO’su olmuştu.

Cook, insan hakları ve eşitlik çalışmalarına verdiği destek ile küresel ısınma ve AIDS hastalığının engellenmesi yolundaki çalışmalarıyla biliniyor. Cook 2012 yılında 25 milyon doları yeni bir çocuk hastanesi kurmaları için Stanford Üniversitesi’ne 50 milyon dolar ve AIDS, sıtma ve veremle mücadele eden ‘Project Red’ adlı hayır hizmetine de 50 milyon dolar bağışlamıştı.

Dünyaca ünlü zenginlerin servetlerini bağışlama trendine katılmış oldu. Warrren Buffet ve Bill Gates, 2010 yılında, zenginlere, servetlerinin en az yarısını hayır işlerine bağışlama çarğısı yapan ‘Giving Pledge’ adlı taahhütname kampanyası başlatmıştı. Tesla CEO’su Elon Musk, eski New York belediye başkanı Michael Bloomberg, Facebook patronu Mark Zuckerberg ve eBay kurucusu Pierre Omidyar taahhütnameyi imzalayan zenginler arasında yer almıştı.