Skip to content
Menu

New York Eyalet Kongresi senato lideri ve oğlu yolsuzluktan tutuklandı

Haklarında yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla yakalama kararı çıkan Eyalet Senato çoğunluk lideri Senatör Skelos ve oğlu Adam Skelos, bu sabah Manhattan'daki FBI bürosuna gelip teslim oldular.
Haklarında yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla yakalama kararı çıkan Eyalet Senato çoğunluk lideri Senatör Skelos ve oğlu Adam Skelos, bu sabah Manhattan’daki FBI bürosuna gelip teslim oldular.

AMERİKA BÜLTENİ (4 Mayıs 2015)

New York eyalet senatosu çoğunluk grubu lideri Dean Skelos ve yolsuzluk işlerinde aracılık yapan oğlu Adam Skelos, ihaleye fesat karıştırmak, irtikap, dolandırıcılık ve rüşvet suçlamalarıyla tutuklandı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan senatör ve oğlu Manhattan’daki FBI merkezine gelerek teslim oldular. 2008 yılından beri New York Eyalet Kongresi’nde Cumhuriyetçi grubun lideri olan Skelos’un bu görevinden istifa edip etmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. Skelos hakkındaki iddialar ilk gündeme geldiğinde soruşturma tamamlanıncaya kadar istifa etmeyeceğini söylemişti. Ancak yakalama kararından sonra diğer Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin Skelos’un sadece liderliğine değil, senatör olarak devam etmesine de sıcak bakmayacakları belirtiliyor.

Yolsuzluk suçlaması, AbTech adlı bir çevrecilik firmasının, Dean Skelos’tan, Long Island Nassau County’de bulunan bir ormanlık arazinin ihalesini alma karşılığında, oğul Adam Skelos’a rüşvet verdiği iddiasıyla başladı. Yolsuzluk soruşturmasını yürüten New York savcısı Preet Bharara, son yıllarda politikacılara karşı yürüttüğü agresif yolsuzluk soruşturmalarıyla dikkat çekiyor.