Skip to content
Menu

ABD, 21 yıl sonra matematik olimpiyatlarını kazandı

olimpiyat
ABD’ye, uluslararası matematik olimpiyatlarında 21 yıl sonra birinciliği getiren öğrenci takımı, olimpiyata Carnegie Mellon Üniversitesi profesörü Po-Shen Loh (en soldaki) koçluğunda hazırlandı.

AMERİKA BÜLTENİ (19 Temmuz 2015)

Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası matematik olimpiyatlarında 21 yıl sonra birinci gelmenin sevincini yaşıyor. Tayland’ın Chiang Mai şehrinde düzenlenen ve 100’den fazla ülkenin katıldığı uluslararası matematik olimpiyatında birinciliği ABD takımı kazandı.

Carnegie Mellon Üniversitesi profesörü Po-Shen Loh’un koçluğunu yaptığı ABD takımı, ülkenin değişik liselerinin öğrencilerinden oluşuyordu. Profesör Loh, NPR’a yaptığı açıklamada olimpiyat süresince her öğrenciye çözmesi için 3’er matematik problemi verildiğini, bunlardan birini çözmenin bile adeta matematik dehası gerektirdiğini söyledi. ABD takımından 5 öğrenci altın madalya bir öğrenci ise gümüş madalya kazandı. ABD, en son 1994 yılında matematik olimpiyatlarında birinci olmuştu. ABD’li öğrencilerin matematik olimpiyatlarındaki birinciliği Beyaz Saray’da da sevinçle karşılandı. Obama yönetimi, liselerde matematik ve fen bilimlerine olan ilgiyi artırmak için özel eğitim politikaları uyguluyor. Beyaz Saray, sosyal medya hesaplarından matematik olimpiyatı öğrencilerine destek verdi: