Skip to content
Menu

Medya devi NBCUniversal, Vox Media ve Buzzfeed’e ortak oldu

nbc-logo

AMERİKA BÜLTENİ (12 Ağustos 2015)

Geçen hafta Amerikan medya devi NBCUniversal’ın dijital medyanın önemli grubu Vox Media ile ilgilendiği kulisleri yayılmıştı. Vox Media bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji haberleri sitesi Re/Code’un haberine göre taraflar anlaştı ve NBCU, Vox Media’ya önemli oranda ortak oldu. Medya devi NBCU, 2003’te kurulan ve 2011’de adını Vox Media olarak değiştiren dijital yayınlar şirketine 200 milyon dolar yatıracak. Bu yatırımla Vox Media’nın piyasa değeri 1 milyar doların üzerine çıkıyor.

Öte yandan NBCU, dijital medyanın bir başka dikkat çekici platformuna daha ortak olacak. Habere göre NBC, 2006 yılında kurulan internet haber medyası şirketi BuzzFeed’e de 200 milyon dolar yatırdı. Böylece Buzzfeed’in piyasa değerinin 1,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Vox Media CEO’su Jim Bankoff, NBC-Vox ortaklığının, NBC’nin yapacağı yatırımın da ötesine geçeceğini söyledi. Vox ve NBC, ticari ortaklık da yapacak. Bu da, dijital reklamcılıkta işbirliği, ortak video programcılığı, video reklamcılığı, CNBC kanalına ortak içerik hazırlama gibi alanlarda yapılacak.  NBC – Buzzfeed ortaklığının içeriğinin ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

General Electric grubunca kurulan National Broadcasting Company (NBC) şirketi, Fransız Vivendi grubunun Vivendi Universal Entertainment şirketi ile 2004 yılında birleşerek NBCUniversal adını almıştı.  NBCU’nun 2013 geliri 23 milyar doları aşmıştı. Grup bünyesinde NBC, CNBC, MSNBC, Telemundo gibi televizyon kanalları, Universal Stüdyoları film şirketi ve tema parkları, Comcast kablolu tv ağı gibi önde gelen medya ve eğlence platformları da yer alıyor.