Skip to content
Menu

Özbekistan Havayolları artık sadece bagajı değil yolcuyu da tartacak

rek-ozbek

AMERİKA BÜLTENİ (13 Ağustos 2015)

Bir tartıya çıkıp kendi gerçeğiyle yüzleşmekten korkanlar bir sonraki seyahatleri için Özbekistan Havayollarını seçmesin. Özbek Havayolları’ndan yapılan açıklamada, artık firma ile uçacak yolcuların sadece bagajlarının değil, yolcunun kendisinin de tartılacağı duyuruldu. Açıklamaya göre, check-in yapacak yolcular, uçağa binmeden önce, biniş kapıları yakınına konulacak özel tartılma yerine giderek tartılacaklar. Açıklamada bir de rahatlatıcı not var: ‘Ağırlığınızla ilgili bilgi kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşılmayacak’.

Böylece Özbekistan Havayolları yolcularını tartmaya başlayacak ikinci havayolu firması oldu. Ama hakkını verelim ki, biraz fazlası olan yolcuya Samoa Air’s gibi ‘ağırlığınıza göre ücret’ zalimliği de yapmıyorlar henüz. Bununla beraber, birkaç gece üst üste pizza partisinden sonra Özbek havayollarına müşteri olmuşsanız, başınıza ne gelebileceğiyle ilgili de kesin bir bilgi yok açıklamada.

2013 yılında ‘ağırlığınca öde’ politikasını başlatan Samoa Air yetkilileri, uygulamasını, ‘zayıf çelimsiz biriyseniz, niye şişman iri yarı bir adam kadar para ödeyesiniz’ şeklinde savunuyorlar. Bu politikada en büyük kazancı, çocuklarına tam bilet yerine ağırlığınca bilet alan ailelerin yaşadığını tahmin edebiliriz. Samoa Air CEO’su Chris Langton, bu uygulamanın, ticari havayolu ulaşımında geleceğin konsepti olduğunu ileri sürmüştü. Belki de haklı çıkacak.