Skip to content
Menu

First Lady’nin başkanlık sonrası hayali: ‘Penceremi açabileceğim’

michelle-obama

AMERİKA BÜLTENİ (29 Eylül 2015)

ABD’nin First Lady’si Michelle Obama, CBS kanalında Stephen Colbert’in sunduğu ‘Late Show’ programının konuğu oldu. Colbert, First Lady’e, 1,5 yıl kadar sonra Beyaz Saray’dan taşınacaklarını hatırlatarak kendisini en çok neyin heyecanlandırdığını sordu. Michelle Obama en heyecanla beklediği şeylerden birinin, ‘penceresini özgürce açabilmesi’ olduğunu söyledi.

‘’Penceremi açamıyorum, arabada camımı indiremiyorum’’ diye yakınan Obama, başkanın arabasında bazen camı indirmeye kalktığında bütün koruma ekibinin alarma geçtiğine dikkat çekti. Birgün başkanlık haftasonu lojmanı Camp David’e giderken, koruma ekibinin başındaki ajanın, 5 dakikalığına penceresinin camını indirmesine, bir tür ikram olarak izin verdiği anısını anlattı.

First Lady, arabasını kendisinin sürmek istediğini, alışveriş mağazası Target’a giderek kendi alışverişini yapmak istediğini söyledi.

First Lady ve başkan eşinin, Beyaz Saray’dan sonra da uzun yıllar sürdürmeye kararlı oldukları tek çabaları ise, gelişmekte olan ülkelerde kızların okula gönderilmesini teşvik eden kampanyaları olacak.