Skip to content
Menu

Papa Fransis, Washington’da gay öğrencisi ve partnerini ağırlamış

Pope-gay-friend

AMERİKA BÜLTENİ (2 Ekim 2015)

Papa Fransis’in ABD’ye yaptığı tarihi ziyaretin artçı tartışmaları sürerken, özellikle Papa’nın Washington’da görüştüğü iki sürpriz isim büyük yankı uyandırıyor. Papa’nın, Yüksek Mahkemenin kararına rağmen gay çiftlerin evlilik işlemlerini yapmayı reddettiği için tutuklanmasıyla bütün Amerika’nın konuştuğu kişi haline gelen Kentucky’li nikah memuru Kim Davis ile Washington DC’deki Vatikan Büyükelçiliğinde buluştuğunun ortaya çıkmasının şaşkınlığı geçmeden çok daha şok edici bir buluşmanın detayları kamuoyuna yansıdı.

Papa Fransis’in bir gay arkadaşı ve onun partnerini Vatikan Büyükelçiliğine davet ederek ağırladığı ortaya çıktı. CNN’in haberine göre, Papa Fransis, 50 yıl önce Arjantin’de edebiyat ve psikoloji öğretmenliğini yaptığı Yayo Grassi’yi bizzat arayarak ailesiyle beraber Vatikan Büyükelçiliğine davet etti. Yayo Grassi, Papa’yı ziyarete partneri ve bazı dostlarıyla beraber gitti.

Washington DC’de yaşayan Yayo Grassi, Papa’nın kendisinin gay olduğunu yıllar önce öğrendiğini ancak bu süre içinde ne gay olmasını ne de bir partner ile yaşamasını bir kez bile kınamadığını söyledi:

‘’Asla yargılayıcı olmadı. Hiçbir zaman bana negatif birşey söylemedi. Açık ki bir din adamı. Ve kilisenin öğretilerine uymak zorunda. Ancak bir insan olarak da, her türlü insani durumu da anlayabiliyor. Cinsel kimlikleri farklı olanlar da dahil herkese karşı çok açık bir insan.’’

Öte yandan Vatikan, Papa’nın, resmi görevini yerine getirmeyi reddettiği için 1 gün hapsedilen memur Kim Davis ile buluşmasının neden olduğu şoku da azaltmaya çalışıyor. Üst düzey bir Vatikan yetkilisi, Kim Davis’in de Vatikan Büyükelçiliğinde Papa ile görüşmeye gelen onlarca kişiden biri oduğunu ve ayaküstü çok kısa bir görüşme olduğunu söyledi. Papa’nın Davis’in kahramanı olduğu öykünün detaylarını bilmediğini söyleyen yetkili, dolayısıyla tartışmalı konuda bir desteğin de dile getirilmediğini vurguladı.

Papa’nın gay arkadaşı Grassi ise Papa Fransis’in kendisini ziyaretten 3 hafta önce bizzat haberdar ettiğini ve Washington’a geldiğinde görüşmek istediğini söylediğini açıkladı. Grassi, Papa’nın davetine 19 yıldır beraber yaşadığı partneri Ivan ve birkaç arkadaşı ile beraber gitti.

Vatikan’dan yapılan yazılı açıklamada, Papa’nın memur Davis ile planlı buluşmadığına dikkat çekilirken, Grassi’den dolaylı söz edilmesi dikkat çekti. ‘’Vatikan’ın Washington Büyükelçiliğinde bizzat Papa tarafından düzenlenen tek buluşma, eski bir öğrencisi ve ailesi ile oldu’’ denildi remi açıklamada…

CNN’e yaptığı açıklamada, ‘O öğrenci benim’ dedi Grassi…

İşte Papa’nın 50 yıllık gay arkadaşı ve onun arkadaşları ile buluşmasının çok özel görüntüleri: