Skip to content
Menu

Cumhuriyetçi aday adayları üçüncü açıkoturumda karşı karşıya

rek-republican-debate

AMERİKA BÜLTENİ (28 Ekim 2015)

Cumhuriyetçi Partinin 2016 başkan adayı olmak için mücadele eden adayların üçüncü televizyon açıkoturumu bu akşam gerçekleştirilecek. CNBC kanalında yayınlanacak ve adayların vergi ve ekonomi politikalarını tartışacağı “Your Money, Your Vote” temalı açıkoturum, Colorado eyaletinin Boulder şehrindeki Colorado Üniversitesinde, New York saati ile 20:00’da başlayacak. Öte yandan New York saati ile 18:00’de başlayacak ön açıkoturuma ise düşük profilli 4 aday adayı, Rick Santorum, Bobby Jindal, George Pataki ve Lindsey Graham katılacak.

Açıkoturuma hangi adaylar katılacak?

CNN’de yayınlanan bir önceki açıkoturumdan sadece Scott Walker olmayacak. Donald Trump, Ben Carson, Jeb Bush, Marco Rubio, Ted Cruz, Mike Huckabee, Rand Paul, Carly Fiorina, Chris Christie ve John Kasich podyumda yerini alacak aday adayları.

Açıkoturumun moderatörleri kimler? 

CNBC’nin Washington temsilcisi John Harwood asıl moderatör olacak. Becky Quick ve Carl Quintanilla da sorularıyla moderatör koltuğunda oturacak diğer iki gazeteci.

Bir sonraki Cumhuriyetçi Parti açıkoturumu ne zaman? 

Bir sonraki Cumhuriyetçi Parti açıkoturumu 10 Kasım’da yani başkanlık seçimine tam bir yıl sonra yapılacağı günde gerçekleşecek. Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehrinde gerçekleşecek açıkoturumu, Fox’un ekonomi kanalı Fox Business Network ve Wall Street Journal gazeteci organize edecek.

Demokrat adayların bir sonraki açıkoturumu ne zaman? 

Sadece 3 aday adayının katılacağı Demokrat Parti açıkoturumu, 14 Kasım Cumartesi Iowa’nın Des Moines şehrinde gerçekleşecek. CBS kanalı organize edip yayınlayacak.