Skip to content
Menu

Obama: Bazı devlet başkanları gibi saçımı boyamıyorum

obama-once-sonra

AMERİKA BÜLTENİ (20 Kasım 2015)

ABD Başkanı Barack Obama, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gençlerle söyleşisinde ağarmış saçlarıyla ilgili bir kez daha şaka yaptı. Ancak bu kez şakasına biraz dedikodu da kattı.

Obama, ‘gençlere tavsiyeleriniz nedir?’ sorusuna, ‘’Öncelikle bana yaşlı demeyi bırakın, kalbimi kırıyorsunuz’’ diye karşılık veren Obama daha sonra şöyle devam etti:

‘’Başkan olduğumda saçlarımda ak yoktu. Şimdi ise saçlarım ağardı. Ben saçlarımı boyamıyorum. Ancak birçok meslektaşım boyuyor. Bu kadar diyeyim. Kim olduklarını söylemeyeceğim. Ama berberleri kuaförleri kim olduklarını biliyor’’.

Obama, daha sonra gençliğin en güzel tarafını da şu şekilde tanımladı: ‘’Gençler için en önemli şey, hapsoldukları bir geçmiş olmaması. Bu da yeni şeyleri keşfetmeye açık yapıyor.’’

Yaşlı liderlerin siyah saçları zaman zaman politikada tartışma konusu oluyor. ABD eski Başkanı Ronald Reagan’ın simsiyah saçlarının boya olup olmadığı sıklıkla gündem olurdu. Ancak bu sır Reagan ile beraber mezara gitti.

Almanya eski Başbakanı Gerhard Shroeder bir defasında koyu kahve rengi saçlarının boya olduğunu iddia eden bir haber ajansına dava açmıştı.  Başta Hüsnü Mübarek olmak üzere birçok Arap ülkesi lideri ilerlemiş yaşlarına rağmen ak düşmemiş saçlarıyla biliniyor. Yine Çin liderleri de genellikle ileri yaşlarda olmalarına rağmen saçlarında ak bulunmuyor.