Skip to content
Menu

İnsanlığa inancımızı tazeleyecek 17 fotoğraf

AMERİKA BÜLTENİ (26 Kasım 2015)

Savaş, yolsuzluk, ölüm, felaket haberleri yordu herkesi. Bazıları için insanlığa olan inançlarını zayıflatacak raddeye geldi. İşte bu nedenle de, dünyanın her şeye rağmen o kadar da kötülük dolu bir yer olmadığını hatırlamamız gerekiyor. Buzfeed, bunca kötülük arasında iyiliği hatırlamamızı sağlayacak fotoğraflardan bir seçki hazırlamış. İşte insanlığa olan inancımızı pekiştirecek o fotoğraflardan bazıları:

1- Bu harika kitapçı tabelasında şöyle yazıyor:

’İŞ SAATLERİNDE: Raftaki kitapların tanesi 50 cent veya 5 tanesi 2 dolar. Kapalıyken, istediğiniz kitabı ödünç almakta serbestsiniz. Veya alıp daha sonra ücretini ödeyebilirsiniz.

HER ZAMAN: Eğer kitap alacak paranız yoksa ve canınız kitap okumak isterse veya okumaya gereksiminiz olursa çekinmeden alabilirsiniz.

Bağış kabul edilir.

rek-insanlik-4

 

2 – 17 yaşındaki Ohiolu Megan Vogel adlı atlet, 3200 metre koşusunda son sıradaydı. Ancak bir atletin yarışın bitmesine 30 metre kala sakatlanması ona yarışın sonuncusu olmaktan kurtulma fırsatı verdi. Fakat Megan Vogel hırsla bu fırsata atlamadı. Onun yerine sakatlık geçiren rakibinin yanında durup kaldırıp onun da finiş çizgisine ulaşmasına yardım etti. Atletizmin gerçek anlamda zirve yaptığı 30 metreydi.

rek-insanlik-6

 

3 – İki Norveçli genç, okyanusa düşen bir koyunu kendilerini tehlikeye atarak kurtarıyorlar. Koyunun kurtulduktan sonraki bakışları her şeye değer.

rek-insanlik-3

 

4 – Japon yaşlılar, depremden sonra nükleer sızıntı oluşan Fukuşima Nükleer Santralına girmeye gönüllü oldular ki yaşı genç olanlar radyasyona maruz kalmasınlar.

rek-insanlik-2

 

5 – Bir grup Chicagolu dindar Hristiyan, gayların onur yürüyüşünde, geçmişte gaylere karşı takındıkları tavır ve önyargıları için özür diliyor.

rek-insanlik-1

 

6 – Bir haber sitesi, televizyon reality show oyuncusu Snooki’nin doğacak bebeğine hangi adı koyması gerektiği konusunda anket yaptı. Kendini hep anketlerde azınlıkta görenler için çoğunlukta olmanın keyfini yaşayabileceği bir anketti. İnsanlığın çoğunda hala umut var.

rek-insanlik-5

 

7 – Hindistan’ın Kutak şehrinde bir adam, kendisini tehlikeye atarak kedileri selden kurtarıyor. Hem kedileri hem de insanlığı başında taşıyor.

rek-insanlik-7

 

8 – Oregon eyaletinin Portland şehrindeki ‘Plaza Dry Cleaning’ adlı kuru temizlemeci, ekonomik krizde işsiz kalanlara jestiyle yoldan geçenlerin kalbini de temizliyor. Cama asılı yazıda şöyle deniyor: ‘’Eğer işsizseniz ve iş görüşmesine giderken giyecek temiz elbiseye ihtiyacınız varsa elbisenizi ücretsiz temizleriz.’’ Ekonomik kriz süresince 2000’den fazla kişinin elbisesini ücretsiz temizlediler. Kendilerine maliyeti 32 bin dolar oldu. İşe giren çoğu kişi, daimi müşterisi ve arkadaşı oldu.

rek-insanlik-8

 

9 – Avustralya’nın Melbourne şehrinde fırtınalı bir günde yaşlı bir kadının denize düşen köpeğini suya atlayarak kurtaran yabancı bir gencin fotoğrafları… Sue Drummond, Melbourne limanının rıhtımında köpeğiyle yürürken, rüzgar köpeğini denize fırlattı. Ölen anneannesinin küllerini denize dökmek için o gün rıhtıma gelen Raden Soemawinata adlı bir genç, bunu görünce işte bunu yaptı:

rek-insanlik-16

rek-insanlik35

 

10 – Rio Janerio’da bu yaşlı adam, yanından geçtiği evsiz kızın ayakkabısı olmadığını görünce geri döndü ve terliklerini kıza verdi. İkisinin de fotoğraflarının çekildiğinden haberleri yok.

rek-insanlik-9

 

11- İtfaiyeci, bir evdeki yangından kurtardığı ve dumandan etkilenmiş kediye oksijen veriyor.

rek-insanlik-10

 

12 – Guetemala’lı bu küçük kız ile turist arasındaki iletişimin güzelliği, gören herkesin yüzüne aynı gülümsemeyi yayıyor.

rek-insanlik-11

 

13 – Müslüman komşudan gelen bir iftar daveti…

rek-insanlik-12

 

14 – İki çocuğun kanala düşmüş bir köpeği kurtarmak için verdikleri muhteşem mücadelenin fotoğrafları…

rek-insanlik-13

 

15 – Brezilya’da protestocular ile bir komutan arasında geçen diyalogun fotoğrafları. Protestocuları sakinleştirmeye çalışan general, ‘’Benim doğum günüm, lütfen bir olay çıkmasın’’ ricasında bulunuyor. Bu anonstan kısa süre sonra protestocuların, kendilerini durdurmak için gelen generale bir sürprizi vardı:

rek-insanlik-15

16 – Genç bir çiftin 1 yaşındaki çocuklarıyla gittikleri restoranda hesap istedikleri zaman gelen hesap faturası. Onlar adına hesabı ödeyen meçhul şahıs faturaya şöyle yazmış:

‘’Biz de yeni anne baba olmuş genç bir çiftken gittiğimiz restoranda bilmediğimiz birisi bizim hesabımızı ödemişti. Asla unutamadık. Bu jestin meyvesi iyi bir ebeveyn olmamızdı. Siz de iyiliğe devam edin. Zaman su gibi akıp gidiyor.”

rek-insanlik-14

 

17 – İki iyi arkadaş salıncakta

rek-insanlik-17

…Ve bakın daha ne insanlar var: