Skip to content
Menu

Hint başbakanın ‘photoshop’lu fotoğrafı sosyal medyada alay konusu oldu

AMERİKA BÜLTENİ (4 Aralık 2015)

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 3 Aralık günü Hindistan’ın güneyinde son haftalarda sel altında kalan ve 280 kişinin yaşmını yitirdiği Tamil Nadu eyaletinde havadan incelemelerde bulundu. Hint hükümetinin ana medya kurumu olan Başbakanlık Basın Enformasyon Dairesi, Twitter hesabından Narendra Modi’nin bu seyahat sırasında helikopterde çekilmiş aşağıdaki fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafta Başbakan Modi, helikopterin penceresinden selden etkilenen şehre bakıyordu. Ancak bu fotoğrafa bakan herkesin hissettiği bir tuhaflık vardı. Fotoğrafın çekildiği açıdan açıdan, helipjopter penceresinden şehrin öyle gözükmesi teknik olarak imkansızdı. Fotoğraf uzmanları incelemeye başladı. Haklıydılar; Penceredeki görüntü gerçek değil ‘photoshop’ ürünüydü. Ve işte bunun ortaya çıkmasıyla, fotoğraf bir anda sosyal medyada alay konusu oldu ve onlarca farklı versiyonu dolaşmaya başladı.    

      Fotoğrafın alay konusu olduğunu gören Basın Müdürlüğü tweet’ini hemen sildi ancak artık çok geçti. Çin Haber Ajansı Xinhua ‘bile’ photoshop’lu fotoğraf ile alay eden bir haber yayınlandı. Oysa Xinhua, dünyada montaj fotoğraflarıyla bilinen bir haber kurumu.

Hindistan Basın Enformasyon Dairesi sonradan bir açıklama yayınlayarak herkesten özür diledi.