Skip to content
Menu

Akıllı televizyon konuşmalarınızı kaydedip paylaşıyor

rek-samsung

AMERİKA BÜLTENİ (4 Temmuz 2016)

Uzaktan kumanda kullanmaya bile üşenip televizyonuna sesli komut vermeyi sevenler dikkat! Samsung firması, ‘akıllı televevizyon’unun müşterilerin her sözünü dinlendiğini doğruladı ve ‘televizyonun yakınında kişisel değerli bilgilerin konuşulmaması’ uyarısı yaptı. Firmadan yapılan açıklamda ‘Samsung Smart TV’lerdeki ses aktivasyon özelliğinin teşevizyonun yakınındaki her türlü konuşmayı dinlediği belirtildi. Akıllı TV’nin bu konuşmaları Samsung firması veya sisteme dışarıdan girecek üçüncü kişilerle paylaşabileceği kaydedildi.

Olay, The Daily Beast’ten Shane Harris’in Samsung firmasının ürün sözleşmesinde ‘kişisel gizlilik politikası’nın şu cümlesini tuhaf bulmasıyla ortaya çıktı: ‘Eğer konuştuğunuz kelimeler çok kişisel ve hassas bilgiler ise, bu bilgilerin de televizyon tarafından kaydedilip üçüncü taraflara paylaşılacak veriler için de olacağına lütfen dikkat edin’.

Tepkiler üzerine Samsung, yeni bir açıklama daha yaparak, müşterilere ait sesleri sadece ses tanıma özelliğinin müşterinin rızasıyla aktive edilmesi aşamasında firmaya ulaştığı, ancak bu seslerin saklanmadığı ve üçüncü kişilerle paylaşılmadığı belirtildi.