Skip to content
Menu

Trump’a inanıp oy verdi ama şimdi kocası sınır dışı ediliyor

Ailesi ile mutlu günlerinde gözüken Roberto Beristain (sağdan üçüncü) yakalandı ve sınır dışı edilmek üzere yasadışı göçmen kampına götürüldü.

AMERİKA BÜLTENİ (27 Mart 2017)

Donald Trump’ın sadece suç işleyenlerin sınır dışı edileceği vaadine inanıp seçimde ona destek veren Amerikalılar da artık Trump’ın kitlesel şekilde sınır dışı etme politikasının kurbanları oluyor.

Suç işleyen ve suç işleme potansiyeli olan göçmenlerin sınır dışı edileceğine inandığı için Donald Trump’a oy verdiğini söyleyen beyaz Amerikalı kadının Meksika kökenli kocası da yakalanarak sınır dışı edilmek üzere yasadışı göçmen toplama kampına götürüldü.

Helen Beristain, Trump’a oy verirken, sadece uyuşturucu çeteleri ve katillerin sınır dışı edileceği vaadine inandığını söyledi. Indiana Public Media’ya yaptığı açıklamada, ‘’Evimizden çıktığımızda güvenli sokaklarda dolaşmak istiyoruz. Buna içtenlikle inandım. Bu nedenle de Trump’a oy verdim’’ dedi. Ancak bir sabah uyandıklarında, 43 yaşındaki 18 yıllık kocası Roberto’yu yakalamak için gelmiş polisleri kapılarında buldular.

Roberto Beristain 1998 yılında ABD’ye geldi ve vize süresini geçirdi. Bu sırada Helen Beristain ile evlendi. Roberto Beristain’a 2000 yılında ülkeyi gönüllü olarak terk etmesi için 60 gün süre verildi. Ancak o sırada eşinin hamile olması nedeniyle kalmaya karar verdi ve çalışma izni, ehliyet ve sosyal güvenlik kartı aldı. Üç çocukları olan çift, 15 yılı aşkın süredir Indiana eyaletinin Granger şehrinde bir et lokantası işletiyor, saygın bir yaşam sürüyordu. Helen’ın bir önceki evliliğinden torunu Phil Kolliopoulos, Roberto Beristain’ı, karısına ve çocuklarına çok düşkün ve çalışkan bir insan olarak tanımlıyor ve kurduğu restoran ile en az 20 ailenin geçimine katkı yaptığını belirtiyor.

ABD Hudut ve Gümrük kolluğu (ICE) güçleri Roberto Beristain’ı 17 yıl önceki tebligattan dolayı 6 Şubat günü Granger’da gözaltına aldı ve sınır dışı işlemlerini başlattı.

Helen Beristain, Trump’ın mağdur ettiği tek seçmeni değil. Son olarak, Illinois eyaletinde Trump’ın oyların yüzde 90’ını kazandığı 8000 kişilik West Frankfort kasabasında halk, herkesin çok sevdiği kasaba sakini Carlos Hernandez Pacheco’nun sınırdışı edilmek üzere yakalanmasını protesto için bir destek mitingi düzenlemişti.