Skip to content
Menu

Avatar’ın devam filminin gösterime gireceği tarih resmen açıklandı

AMERİKA BÜLTENİ (22 Nisan 2017)

2009’da gösterime girdiğinde bütün dünyada büyük ilgi gören Avatar filminin ikincisinin ve devam filmlerinin gösterime gireceği tarihler resmen açıklandı. Toplam 4 devam filmi yapılacağına ilişkin açıklama, James Cameron’un yönetmenliğini yaptığı filmin Facebook sayfasından ‘Dünya Günü’nde yapıldı. Buna göre henüz adı konmayan Avatar 2’nin gösterime gireceği tarih 18 Aralık 2020. Bu ikinci filmden sonra 17 Aralık 2021’de üçüncüsü, 20 Aralık 2024’te dördüncüsü ve son olarak 19 Aralık 2025’te de son bölüm gösterime girecek.

James Cameron’un yazıp yönettiği bilim kurgu, insanlığın 22’nci yüzyılda Alpha Centauri yıldız sisteminde yer alan yaşanabilir Pandora gezegenini kolonileştirmesinin öyküsünü anlatıyor. Dünyalıların madencilik kolonisinin gezegen üzerinde genişleme çalışması, gezegenin yerlisi Na’vi halkını ve gezegenin doğal yaşamını tahdit ediyor.

2009’da gösterime giren film, 2 milyar dolar gişe hasılatını geçen ilk film oldu ve tüm zamanların seyirci rekorunu kırdı. Dokuz dalda Oscar adayı oldu ve üç dalda Oscar ödülü kazandı.