Skip to content
Menu

Trump: ‘’Sisi ile 10 dakika görüşmem yetti’’

AMERİKA BÜLTENİ (1 Mayıs 2017)

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır’da üç yıldır tutuklu bulunan Amerikalı Aya Hijazi’nin Nisan ayı içinde serbest bırakılmasındaki rolüyle övünürken ilginç ifadeler kullandı.

Washington Examiner’a verdiği röportajında, ‘’Bildiğiniz gibi Başkan Obama Aya’nın serbest bırakılması için 3,5 yıl uğraşmıştı’’ diye konuşarak şöyle devam etti: ‘’Ben devlet başkanı Sisi ile 10 dakika görüştüm. Bu 10 dakikalık görüşmede, Aya’nın serbest bırakılması pozitif bir adım ve bu ülke için bir onur olur dedim.’’

Trump ve Sisi’nin Nisan ayı başındaki görüşmesinden kısa süre sonra Mısır, Aya Hijazi’nin serbest bırakıldığını açıklamıştı.

”Obama Sisi’yi sevmiyordu ama ben seviyorum”

Sisi’nin ‘iyi bir insan’’ olduğunu söyleyen Trump, jestini de ‘harika’’ diye nitelendirdi ve ekledi:

’Sisi’nin Başkan Obama’yı sevmediğini biliyordum. Başkan Obama’nın da onu sevmediğini biliyordum. Ama ben Sisi’yi seviyorum. Yaptığının da çok zekice ve büyük bir jest olduğunu düşünüyorum’’.

Kuzey Kore’de en kötü senaryoya hazır olmalıyız

Suriye’ye dönük hava saldırısı ile ilgili olarak ise, ‘’Başkan Obama’nın kimyasal silahların kullanılmasıyla ilgili kuma yazdığı kırmızı çizgiyi ciddi hale getirdim’’ ifadesini kullandı.

‘’Kuzey Kore üzerime geliyor’’ diyen Trump, ‘’En kötü senaryo için hazırlıklı olmalıyız. Ne yapmamız gerekiyorsa yapabilmek için hazır olmak zorundayız. Bunun sürmesine izin veremeyiz’’ dedi. Trump, Nisan ayında ağırladığı Çin Devlet Başkanı Xi ile de çok yakın ilişki geliştirdiğini belirterek, Xi’nin Kuzey Kore konusunda yardımcı olacağına inandığını söyledi. Trump, Alman Başbakan Merkel hakkında ise, ‘’İster inanın ister inanmayın ama aramız çok iyi. Çok iyi geçiniyoruz’’ ifadelerini kullandı. Japonya ve İngiltere Başbakanlarıyla da şok iyi ilişki kurduğunu savunan Trump’ın, ‘Peki ya Putin?’ sorusuna yanıtı ise, ‘’Henüz tanışmadık’’ şeklinde oldu.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz