Skip to content
Menu

Beyzbol liginde Cleveland Indians 101 yıllık rekoru kırdı

AMERİKA BÜLTENİ (15 Eylül 2017)

Amerikan Beyzbol Liginde Perşembe akşamı oynanan Cleveland Indians – Kansas City Royals karşılaşması tarihi bir rekora sahne oldu. Maçın normal 9 ‘inning’lik süresi 2-2 tamamlanınca oynanan 10’ncu ‘inning’de sayı bulan Cleveland takımı maçı 3-2 galip bitirerek üst üste 22’nci maçını kazanmış oldu. Böylece New York Giants beyzbol takımının 1916 yılındaki üst üste en fazla maç kazanma rekorunu kırmış oldu.

21 maçtır üst üste sürekli normal sürede kazanan Cleveland ekibinin rekoru kırma şansı yakaladığı 22’nci maçında ancak normal sürenin son ‘inning’inde beraberliği yakalayarak maçı uzatmaya götürmesi, beyzbol tarihinin en heyecanlı uzatmalarından birinin yaşanmasına neden oldu.

Bazı spor otoriteleri New York Giants takımının 1916’da 21 değil 26 serilik galibyet kazandığını savunuyor. 1916’da beyzbol maçları berabere bitebiliyor ve berabere biten bir maç bir başka gün tekrar oynanıyordu. Giants, 12’nci maçında berabere kalmıştı. Ancak Elias Sports Bureau, Cleveland ekibinin galibiyetini yeni rekor olarak onayladı.