Skip to content
Menu

Beyzbolun en büyüğü Astros! Houston takımının tarihindeki ilk şampiyonluk

AMERİKA BÜLTENİ (1 Kasım 2017)

Houston Astros beyzbol takımı bugünü 55 yıl bekledi ve sonunda en büyük arzusuna kavuştu. Amerikan beyzbol ligi MLB’de yılın en büyüğünü belirleyen Dünya Serisinin yedinci maçında Los Angeles Dodgers’ı 5-1 yenen Houston Astros, son yılların en heyecanlı Dünya Serisini 4-3 kazanarak şampiyon oldu.

Sadece dört yıl önce 111 yenilgiyle rekor kıran Astros, bir kaç yıldır sürdürdüğü yenilenme çalışmalarının meyvesini alarak, 3-3 durumdaki Dünya Serisinin yedinci maçında serinin başında favori olarak görülen Dodgers karşısında Los Angeles’ta üstün gelmeyi başardı.

Los Angeles ekibi, Ulusal Lig (NL) normal sezonunda 104 galibiyetle, 1953’teki 105 galibiyet rekoruna çok yaklaşmış ve son derece başarılı bir sezon sonunda Ulusal Lig şampiyonu olmuştu. MLB’yi oluşturan diğer alt lig olan Amerikan Liginin (AL) şampiyonu olan Houston Astros karşısında da Dünya Serisini kazanmaya daha yakın ekip olarak görülüyordu. Fakat iki maçı uzatmalarda sonuçlanan son derece çekişmeli serinin final maçında daha ilk 1,5 inning’de rakibi karşısında yenik duruma düştü ve 9’ncu inning sonuna kadar da bundan kurtulamadı.

İlk şampiyonlukla büyük sevinç yaşayan Astros’un orta saha oyuncusu George Springer ise serinin en değerli oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Şampiyonluk, iki ay önce Harvey kasırgası ile büyük bir felaket yaşayan Hosuton şehrini de sevince boğdu. Şehir, Cuma günü yapılacak büyük şampiyonluk geçidine hazırlanıyor.