Skip to content
Menu

Yeni robotlar Tokyo uluslararası robot fuarında görücüye çıktı

AMERİKA BÜLTENİ (1 Aralık 2017)

Japonya Robot Birliği ve Nikkan Kogyo Shimbun gazetesinin işbirliği ile Tokyo’da gerçekleştirilen uluslararası robot fuarı iRex 2017, birbirinden ilginç yeni robotların ilk kez kamuoyuna tanıtımına sahne oluyor. Fuara, dünyanın her yerinden robot çalışmaları yürüten 612 şirket katılıyor.

İşte bu dev robot buluşmasından bazı sıradışı robotlar:

Toyota T-HR3
Toyota firması, iRex fuarında üçüncü kuşak humonoid robotu T-HR3 ile büyük sükse yapıyor. T-HR3, insanlara evlerde, hastanelerde, inşaatlarda, afetlerde ve hatta atmosfersiz ortamlarda yardımcı olabilme yeteneğine sahip. Uzaktan kumanda edilen robot, kumanda eden insanın taktığı VR gözlüklerle, robotun perspektifinden çevreyi görerek onu kendi hareketleriyle yönlendirmesine olanak sağlıyor.

 

YuMi
ABB firması YuMi ailesinin yeni üyesi robotunu tanıttı. Tek koldan oluşan bu robot dünyanın ilk gerçek iş ortağı robotu. Bu robot türü özellikle fabrika üretimlerinde üretimi ve kaliteyi artırmada kullanılıyor. Bu anlamda sıra dışı bir yeteneğe sahip yeni YuMi, 2018’de satışa sunulacak.

 

Yaşlı dostu robot
Dünyanın en yaşlı ülkelerinden biri olan Japonya’da, Kyutech öğrencilerinin geliştirdiği ve hareket güçlüğü çeken yaşlı insanların giyinmesine ve bazı işlerini yapmalarına yardım edecek robot da ilgi görüyor:

 

Arama kurtarma robotları

2011 Fukushima depremi afetlerde kullanılmak üzere çok sayıda robotun geliştirilmesine neden oluyor. İşte onlardan bazıları ve enkaz altlarında gezinerek etrafı kolaçan edebilen ‘yılan robot’: