Skip to content
Menu

Amazon yayıncılık, tek oturumda okunacak yayın hizmetine başlıyor

AMERİKA BÜLTENİ (2 Aralık 2017)

İnternet üzerinden ürün satış devi Amazon’un kitap yayın dalı Amazon Publishing, ‘Amazon Original Stories’ adını verdiği yeni bir yayınevi hizmeti başlattı. Amazon Original Stories kapsamında, tek okumada bitirilebilecek, kısa öyküler, denemeler ve araştırmalar satışa sunulacak. Amazon Prime ve Kindle Unlimited üyeleri bu kapsamdaki yayınları bedava okurken, üye olmayanlar ise eser başına 1,99 dolar ödeyerek okuyabilecek.

Yayıncılığın bu türdeki ilk yayınları Joyce Carol Oates’ın 66 dakikalık okumayla bitirilebileceği belirtilen The Sign of the Beast adlı öyküsü ile Carl King’in 98 dakikalık okumayla bitirilebileceği belirtilen Crown Heights adlı eserleri oldu.

Amazon yayıncılıktan yapılan açıklamaya göre 2018 yılında eserleri yayınlanacak yazarlar arasında W. Kamau Bell, Jade Chang, Eddie Huang, Janice Y.K. Lee, Walter Kirn, Dean Koontz, Wednesday Martin, Nick McDonell, Harold Schechter, Dan Slater, Dodai Stewart ve Susan Straight gibi isimler yer alıyor.

Amazon Original Stories’in yayın editörü Julia Sommerfeld, Kindle Singles’ın gördüğü ilginin kendileri için teşvik edici olduğunu belirterek, ‘çok etkileyici konuların bir oturumluk okumaya da sığdırılabileceğine inanıyoruz’ dedi.

Amazon Publishing’in bu yeni yayın hizmetinde yayınlanacak eserler en kısa 5 bin ve en uzun 20 bin sözcükten oluşacak. Bazı eserlerin sesli okuma versiyonu da yayınlanacak.

AMERİKA BÜLTENİ’ni Twitter’dan takip edebilirsiniz