Skip to content
Menu

Genç kız doğum gününde, 5 yıl önce ölen babasından çiçek ve mektup aldı

AMERİKA BÜLTENİ (2 Aralık 2017)

Tennessee eyaletinin Maryville kentinde yaşayan Bailey Sellers adlı bir genç kız 21 yaşına girdiği gün, oldukça sıradışı bir doğum günü hediyesi aldı: Bir çiçek ve gönderenin el yazısı ile yazılmış bir doğum günü mesajı. Normalde bir doğum günü için rutin olacak bu hediyeyi sıra dışı yapan gönderen kişiydi. Çiçek ve el yazısı mektup, Bailey Sellers’ın 5 yıl önceki doğum gününe 17 gün kala pankreas kanserine yenik düşerek ölen babasından geliyordu.

Mike Sellers, hastalığı boyunca kendisine bakan kızından habersiz ölmeden hemen önce bir çiçekçi ile kızının 21’nci doğum gününe kadar her yıl ona bir çiçek ve üzerinde ‘doğum günün kutlu olsun, sevgiler’ yazan bir kart göndermek üzere anlaşmıştı. Ancak 21’nci ve son doğum günü çiçeğinde el yazısı ile bir mektup da yer alıyordu.

Mektupta kızına, ‘’Bu hayatta bana verilmiş en değerli mücevhersin’’ diye müteveffa baba, ‘’Bu, bir gün yeniden buluşuncaya kadar son mektubum. Benim için artık tek bir damla bile göz yaşı dökmeni istemiyorum. Çünkü daha iyi bir yerdeyim. 21 yaşına giriyorsun. Annene her zaman saygı göstermeni ve kendine karşı da her zaman dürüst olmanı istiyorum. Mutlu ol, hayatını doya doya yaşa’’ yazdı.

Hasta babasına bakmak için liseyi bırakarak evden okula başlayan Bailey, yaklaşık 1 yıl boyunca her anında babasının yanında olarak ona büyük bir destek vermişti. Babasının ölümünden sonra yaşadığı travma onu psikolojiye yöneltti ve East Tennessee Üniversitesinde psikoloji okumaya başladı. Başkalarına zor zamanlarında yardım etmek istediğini söylüyor ve ekliyor: ‘’Babam bunu yaptığımı bilse benimle gurur duyardı’’