Skip to content
Menu

Sulzberger ailesinden New York Times’a yeni patron

AMERİKA BÜLTENİ (14 Aralık 2017)

New York Times şirketinin yönetim kurulu başkanı ve New York Times gazetesinin yayıncısı Arthur Sulzberger Jr‘in,  gazetenin patronluğunu, 1 Ocak 2018’den itibaren geçerli olmak üzere 37 yaşındaki oğlu A.G. Sulzberger‘e devredeceği açıklandı.

1992 yılından beri gazetenin patronu olan Arthur Sulzberger Jr, New York Times şirketinin yönetim kurulu başkanlığını ise bir süre daha sürdürecek. Gazetenin sahibi olan New York Times Company hisseleri halka açık bir şirket. Ancak Sulzberger ailesi, şirketin oy çokluğunu temsil edecek kadar hisseye sahip olmaya devam ediyor.

New York Times gazetesi haber odası ise, halen çalışan 1450 gazeteci ile dünyanın en büyük haber odası konumunda.

Arthur Gregg Sulzberger veya gazete içindeki adıyla A.G., dedesinin dedesi olan Adolph Ochs, 1896 yılında satın aldığından beri gazetenin Sulzberger ailesinden yayıncısı olacak beşinci kuşağı temsil edecek.

15 yıl gazeteciliğin her kademesinde çalıştıktan sonra yönetici oldu

A.G.Sulzberger de tıpkı babası gibi, gazetenin patronu olmadan önce yıllarca maaşlı gazeteci olarak çalıştı.

2003 yılında Rhode Island eyaletindeki Brown Üniversitesinden mezun olan genç Sulzberger, Rhode Island eyaletinde yayınlanan Providence Journal ve Oregon eyaletinde yayınlanan Oregonian gazetelerinde muhabirlik yaparak gazeteciliğe başladı.

Babasının patronu olduğu gazetede gazeteci olarak işe girebilmesi ise yaklaşık altı yıl süren yerel muhabirlik deneyiminin ardından, 2009 yılında mümkün olabildi. Bir süre gazetenin New York şehir haberleri ekinde muhabirlik yaptıktan sonra iki yıl da gazetenin Kansas City büro şefi olarak ulusal muhabirlik yaptı.

Son üç yılda haber odasının dijital ortama transformasyon sürecinden sorumlu editör olarak görev yaptı. New York Times’ın son yıllardaki dijital çağa ayak uydurma operasyonlarında önemli görevler üstlenen A.G. Sulzberger, son olarak 1 Kasım 2016’da gazetenin yayıncı yardımcılığına atanmıştı.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz