Skip to content
Menu

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları için geri sayım başladı

AMERİKA BÜLTENİ (6 Ocak 2017)

Güney Kore’nin PyeongChang kentinde yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları için geri sayım başladı. 9-25 Şubat günleri arasında yapılacak olimpiyat ile Güney Kore, tarihinde ilk kez bir kış olimpiyatına ev sahipliği yapacak. PyeongChang kenti, 2010 Kış Olimpiyatlarının evsahipliğini 3 oy ile Vancouver kentine, 2014 yılı olimpiyatını ise 4 oy ile Soçi’ye kaybetmişti.

Güney Kore ise daha önce 1988 Seul Olimpiyatları ile yaz olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmıştı.

PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları, Güney Kore’ye yaklaşık 10 milyar dolara mal oldu. Bu maliyet, bir önceki olimpiyat olan Rusya’nın evsahipliğindeki 2014 Soçi Kış Olimpiyatının maliyetinin beşte birinden bile daha az. Öte yandan 2014 olimpiyatının ev sahibi Rusya, doping nedeniyle bu olimpiyata katılmaktan da men edildi. Doping suçu işlemeyen Rus atletler, Rusya adına değil Olimpiyat Bayrağı ile yarışmalara katılabilecek. Rus devlet yetkilileri, Rus bayrağı ve Rus ulusal marşı ise bu yıl hiçbir olimpiyat mücadelesi ve etkinliğinde yer alamayacak.

Kuzey Kore sınırının sadece 80 kilometre güneyinde bulunan PyeongChang kenti, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang ile karıştırılmamak için adındaki ‘c’ harfini bir değişiklikle büyük hale getirdi.

İnşa edilen hızlı tren hattı sayesinde Seul – PyeongChang arasında yolculuk 1 saatten bile az sürecek.

Öte yandan, kış olimpiyat oyunları sırasında sezona ara veren Amerikan Buz Hokeyi Ligi NHL, bu yıl normal sezona devam etme kararı aldı. NHL maçları oynanmaya devam edecek ve NHL oyuncuları olimpiyat takımlarına katılamayacak.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz