Skip to content
Menu

Washington DC’deki barlardan zorunlu izin yapacak memurlara özel kokteyller

AMERİKA BÜLTENİ (21 Ocak 2018)

Kongre’nin para tahsis etmemesi üzerine federal hükümetin kepenek kapatmak zorunda kalmasıyla yüzbinlerce federal memur Pazartesi günü işe gitmeyecek. Başkent DC’nin bar ve restoranları bu memurları kendine çekmek için birbirinden ilginç kampanyalar yapıyor.

ABD Kongresinin yakınındaki Capitol Lounge, Cumartesi gece yarısı itibarı ile başlattığı uygulama ile devletin kepenk kapatmasında önemli roller oyanayan senatörlerin isimlerine veya gündemdeki politik polemiklere gönderme yapan özel içki ve kokteylerini 5 dolardan satışa sundu.

İşsiz memurlar, “Durbin Soda”, “To Flake or Not to Flake” ve “C’mon Chuck” gibi senatör kokteylerinin yanı sıra, ‘Have you ever met a Haitian (Hiç Haitili tanıdığın oldu mu?), ‘Affordable Beer Act (Satın Almaya Gücün Yeter Bira Yasası)’, ‘Pornstar Punch (Porno yıldızı yumruğu)’ gibi Trump etrafındaki politik polemik içkilerini de yudumlayarak, iş başı yapacakları günü bekleyebilir.

Politico’nun haberine göre ABD Kongresinin çok yakınında bulunan Union Pub da, devlet yeniden çalışmaya başlayıncaya kadar bütün müşterilerine kokteyl ve içecekleri 4 dolara indirdi.

İngiliz Pub’ı Queen Vic, bütün fıçı içeceklerine yüzde 30 indirim ilan ederken, Carmine’s NYC ‘keyif saati’ indirimini memurlar için tüm güne yaydı.

Ünlü burgerci ‘’Z-Burger’s Tenleytown’’, Pazartesi günü 11:00-16:00 saatleri arasında memur kimliğini gösteren her müşterisine ücretsiz burger ikram edeceğini açıklarken, başkentin ünlü Akdeniz mutfağı zinciri CAVA da, ‘Mezze’ dışındaki tüm restoranlarında devlet memurlarına yüzde 10 indirim ilan etti.