Skip to content
Menu

CNN muhabiri: ‘Bir kadın sırf emrinizde çalışıyor diye, sevgiliniz olmak istemiyor’

AMERİKA BÜLTENİ (25 Ocak 2018)

Cumhuriyetçi Partili Pennsylvania milletvekili Patrick Meehan, yanında çalışan bir genç bir kadına cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddiasının gündeme gelmesi üzerine, kendisini, ‘o günlerde söz konusu genç kızın ruh eşi olduğuna inandığını‘ söyleyerek savundu. 62 yaşında ve 3 çocuk babası olan muhafazakar politikacı, kendisinden yaklaşık 30 yaş küçük genç çalışanına cinsel istismarda bulunmadığını, kendisini ona yakın hissettiğini kaydetti. Kızın gerçekte böyle hissetmediğini sonradan öğrendiğini ve bunun kendisini yaraladığını ekledi.

Olay, milletvekilinin, şikayetçi olmaması için, vergi mükelleflerinin parasıyla kıza tazminat ödemeye çalıştığının gündeme gelmesiyle ortaya çıkmıştı.

Milletvekilinin bu savunması, CNN’in Beyaz Saray Muhabiri Kaitlan Collins’in canlı yayında dikkat çeken bir tepki vermesine neden oldu:

‘’Şu anda bu yayını izleyen bütün yetişkin erkeklere sesleniyorum. Bir genç kız sırf emrinizde çalışıyor diye, sevgiliniz olmak istiyor değil; sizin ruh eşiniz olmak istiyor değil; partneriniz olmak istiyor değil’’.

Genç kız şikayetinde, ofis dışında bir erkek arkadaşı olduğu zaman Meehan’ın kendisine karşı düşmanca bir tavır takınmaya başladığını belirtmişti.

CNN muhabiri Collins’in bu konuda da söyleyecekleri vardı:

‘’Sizin emrinizde çalışan bir kadına, biriyle sevgili olduğu için düşmanlık yapamazsınız. Sonra da bunu örtbas etmek için para ödemezsiniz. Bir kadının çalışmak istemesi, patronuyla sevgili olmak istediği anlamına gelmiyor’’