Skip to content
Menu

‘Kara Panter’ filmi gösterimdeki ilk hafta sonunda gişe rekoru kırdı

Kara Panter filmi gişede rekorlar kırıyor.

AMERİKA BÜLTENİ (19 Şubat 2018)

Black Panther filmi, gösterime girdiği hafta sonunda sadece ABD içinde 192 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek, bugüne kadar Şubat ayı açılış geliri rekorunun yeni sahibi oldu. Filmin açılış hafta sonunda küresel hasılat gelir toplamı ise 361 milyon dolara ulaştı. Filmin yapımcı firması Disney, filmin yapımına harcadığı 200 milyon doları, böylece daha açılış haftasonu ile çıkarmış oldu.

Film aynı zamanda, bugüne kadar en yüksek açılış hafta sonu geliri elde eden 5’nci film oldu. Gişe tarihinde açılış hafta sonunda en yüksek gelir elde eden diğer dört film sırasıyla Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: The Last Jedi, Jurassic World ve Avengers olmuştu.

Afrika kökenli Amerikalıların Hollywood zaferi

Siyahi oyunculardan kurulan, siyahi bir yönetmene sahip büyük bütçeli ve astronomik gişeli bir film Hollywood için bir ilki temsil ediyor. T’Challa rolüyle izlediğimiz Chadwick Boseman ve Nakia rolüyle izlediğimiz Lupita Nyong’o’nun başrollerini paylaştığı filmin 31 yaşındaki yönetmen Ryan Coogler ise, bugüne kadar en yüksek gelirli film yönetmeni olan siyah olarak tarihe geçti.

Bütün eleştirmenlerden oldukça yüksek not alan filmin Rotter Tomatoes reyting puanının ise 97 olması dikkat çekti.

Filmde, teknolojide çok gelişmiş kurgusal bir Afrika krallığı Wakanda’yı yöneten kral T’Challa’nın öyküsü anlatılıyor.

Filme özellikle siyah toplumu büyük ilgi gösteriyor. Bir çok izleyicinin filme Afrika kostümleri veya filmdeki kahramanların kostümleriyle gelmesi dikkat çekiyor. Harlem’deki yoksul çocukları filme götürme kampanyası için başlatılan #BlackPantherChallenge adlı kampanya ise için şu ana kadar 30 bin yoksul çocuğu filme götürmeye yetecek kadar topladı.

CNN sinema yazarı Van Jones, hem Trump ile yükselen beyaz ırkçılığı hem de Şubat ayının Siyah Tarihi Ayı olmasına atıfla filmin ”oldukça doğru bir zamanlama ile gösterime girdiğini” belirterek, ‘Hollywood elimizden tuttu’ diye yazdı: ‘’Bu film ABD’nin ve dünyanın her yerindeki siyahi çocuklara uzun süre özgüven aşılayacak’’.

Ancak filme (fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz) ilgi gösterenler sadece siyahi izleyiciler değil. Mitsel öykülere ve süper kahraman filmlerine düşkün her ırktan her coğrafyadan izleyici değişik bir perspektiften bir kez daha bir süper kahraman öyküsüne tanıklık için sinemalara akın ediyor.
AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz