Skip to content
Menu

‘İncil itaat edin diyor’ diyen Bakanı protesto eden dini liderler tutuklandı

AMERİKA BÜLTENİ (27 Haziran 2018)

Trump yönetiminin göçmen çocuklarını ailelerinden ayırması politikasına yükselen tepkileri, ‘İncil’de yönetime itaat edin deniyor’ diyerek yanıtlayan Adalet Bakanı Jeff Sessions’ı, Los Angeles’ta din adamları sivil itaatsizlik eylemi ile karşıladı.

Bakan Sessions, Millennium Biltmore Hotel’de, Kriminal Adalet Vakfı adlı muhafazakar grubun toplantısına katılırken, hotel dışında yüzlerce kişi protestolarda bulundu. Bu sırada farklı inançlardan din temsilcilerinden oluşan 25 kişilik bir grup ise, ‘İncil’de yönetime itaat edin deniyor’ diye konuşan Sessions’a karşı, hotele giden Spring Sokağında oturup yolu trafiğe kapatarak sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Sivil itaatsizlik eylemine dini cübbeleriyle katılan din temsilcilerinden Pasadena First United Methodist kilisesinin dini lideri Sandra Olewine, polisin tutukladığı ilk isim oldu. 51 yaşındaki dini lider, tutuklanmadan hemen önce, Bakan Sessions’ın, ‘İncil itaat edin diyor’ dözüne göndermede bulunarak, ‘’Bazı durumlar yasaları çiğnemeyi gerektirir. Biz, çocuklar için buradayız’’ diye konuştu.

Tutuklanan Yahudi din adamı Jonathan Klein ise inancının, Başkan Trump’ın göçmen politikasını protesto etmeyi gerektirdiğini söyledi. Haham Klein, ABD Yüksek Mahkemesinin aynı günün sabaha saatlerinde, Trump’ın nüfusu Müslüman ülke vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan kararını onaylayan kararından sonra bu protestoya katılmanın kendisi için çok daha önemli hale geldiğini belirterek, ‘’İnancım gereği, burada olmak ve bu olanları protesto etmekten başka yapabileceğim bir şey yok’’ diye konuştu.

Yolu trafiğe kapatan sivil itaatsizlik eylemcilerinin onlarcasını tutuklayarak yolu yeniden açan Los Angeles Emniyet Müdürlüğü komiseri Barry Montgomery, ‘’İnsanların anayasal haklarını kullanmasından da eylemin şiddet içermeden barışçıl şekilde sona ermesinden de mutluyum. Ancak dini liderleri tutuklamak bizim için kolay olmadı. Bunu yapmaktan çok büyük rahatsızlık duydum. Yol trafiğe kapatılmıştı ve yasalar gereği onları oradan alarak yolu trafiğe açmamız gerekiyordu’’ diye konuştu. Dini liderler yoldan uzaklaştırıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan Jeff Sessions’ın da müntesibi olduğu United Methodist kilisesinin 600 din görevlisi ve lideri, Pazartesi günü yayınladıkları ortak açıklamada, Bakan Sessions’ın, ‘’çocuklara yapılan zulmü İncil ile meşrulaştırarak kilisenin öğretisini çiğnediğini’’ belirttiler.
AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz