Skip to content
Menu

Yeni hızlı tren ‘Hello Kitty’, Japon hızlı tren filosuna katıldı

AMERİKA BÜLTENİ (27 Haziran 2018)

Japonya’nın hızlı tren ağı ‘Shinkansen’, filonun yeni üyesi treni bu hafta kamuoyuna tanıttı. Bu özel ‘Şinkansen’e tema olarak ise ‘Hello Kitty’ seçildi.

Hello Kitty hızlı treni, Cumartesi gününden itibaren ülkenin batısında, Osaka ile Fukuoka arasında hizmet verecek. Japonya, ülkenin dünyadaki en ünlü ihraç markasının, ülkeye yönelik turizmin ilgisini, ülkenin Batı kesimlerine de çekmekte katkısı olacağını umuyor.

Trenin bir vagonu ise, oturaksız olacak. Burada yolculara, Japon mutfağının tatlarına bakma veya Japon kültürüne ait ürünlerden satın alma olanağı sunulacak.

Hello Kitty’nin serveti 40 milyar doları aştı

İlk kez Japon Sanrio firmasınca 1974 yılında kamuoyuna tanıtılan anime karakteri Hello Kitty, dünyada gördüğü büyük ilgi ile Japonya’nın uluslararası dünyadaki en ünlü markasına dönüşmüş durumda. Kürenin dört bir yanındaki mağazaları, pijamadan kalem kutusuna kadar aksesuarları ile milyarlarca dolarlık bir endüstri oluşturdu. Hello Kitty endüstrisi 2018 itibarı ile 41 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmış durumda.

1974’te Yuko Shimizu tarafından yaratılan çizgi romanın orijinal öyküsüne göre, Hello Kitty, Londra’nın hemen dışında yaşıyor ve ilkokul üçüncü sınıfa gidiyor. Kafasında kırmızı kurdelası ve ağzı olmayan antropomorfik bir karakter olan Hello Kitty, her ne kadar kedi bıyıklarına sahip olsa da yaygın yanlış kanının aksine aslında bir ‘kedi’ değil. Sanrio firmasının tanımına göre bugün artık 44 yaşında olsa da hala, ”’altın kalpli, mutlu küçük bir kız o”.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz