Skip to content
Menu

New York Halk Kütüphanesinden, iş mülakatına gideceklere kıyafet desteği

NECDET YILMAZ / AMERİKA BÜLTENİ (14 Ekim 2018) 

Çok önemli bir iş mülakatına gideceksiniz. Ancak, buna uygun bir kravatınız, çantanız yok. Eğer New York’ta yaşıyorsanız ve halk kütüphanesi kartınız da varsa, ‘nereden bulurum şimdi’ diye düşünmenize gerek yok. New York Halk Kütüphanesinin bir şubesi, kütüphane üyelerinden iş mülakatına gidecek olanlara ihtiyaç duyuyorlarsa kravat, çanta gibi aksesuarları da ücretsiz kiralamaya başladı. New York Halk Kütüphanesinin Manhattan’ın Upper West Side kesimindeki Riverside şubesinin tek şartı ise kütüphaneye 15 dolardan fazla bir ödenmemiş gecikme cezanız olmaması.

Kütüphanedeki, gençlere yönelik bir iş bulma seminerine katılan bir genç kızın, iş mülakatına giderken giyeceği iyi bir elbisesi olmadığından yakınması, kütüphane yöneticisi Michelle Lee’nin bu projeyi başlatmasına neden oldu. Kütüphanenin varlıklı üyelerinin bağışladığı kıyafet ve aksesuarları, kütüphane kartı olan herkes, her bir kıyafet veya aksesuar için sadece bir kereliğine olmak üzere 3 haftalığına ücretsiz kiralayabilir.

Kiralama gerekçenizin illa ki iş mülakatı olması da gerekmiyor. Çok önemli bir davete gidecekseniz de yine ‘Amsterdam Avenue’ ve ‘65th Street’in kesiştiği kavşaktaki kütüphanenin ikinci katına çıkıp kıyafet ve aksesuar kiralayabilirsiniz. Kütüphaneye gitmeden internetten hangi ürünlerin o an için kiralamaya müsait olduğunu da kontrol edebilirsiniz.

Mine iş arayanlar, New York Halk Kütüphanesi’nin ‘iş ve kariyer‘ sayfalarından, iş ilanları veri tabanına, mülakatlarda başarı konusunda ipuçlarına ve diğer kariyer tavsiyelerine de ulaşabilir.