Skip to content
Menu

Tek oy daha kazanmasına yetiyordu; Adayın kendisi oy vermekte geç kaldı

AMERİKA BÜLTENİ (7 Aralık 2018)

Arkansas eyaletinde bir politik aday, vatandaşlık görevini ciddiye almayınca, sonucu kendisi açısından ağır bir vatandaşlık dersi aldı. Hoxie Belediye Meclisine aday olan Cliff Farmer, oy verme saatlerinde oy vermeye gitmedi. Sandık başına vardığında ise geç kaldığı için oyunu kullanamadı. Asıl şoku ise seçim sonuçları açıklanınca yaşadı; Rakibi ile eşit oy almıştı. 

Jonesboro Sun gazetesinin haberine göre, Farmer ve eşi seçimden hemen önce Florida tatiline çıktılar. Cliff Farmer’ın eşinin tatile çıkmadan önce erken oy hakkından yararlanarak oy kullandığı, fakat Farmer’ın seçim günü kullanırım diyerek bu olanaktan yararlanmadığı ortaya çıktı. Ancak şansı yaver gitmedi. 

Şehirde havaalanı olmadığı için uçakla, Farmer çifti, 130 kilometre uzaklıktaki Tennessee eyaletinin Memphis kentine indi. Sandıkların kapanmasına 1,5 saat vardı ve trafikte planladıkları hızda ilerleyemediler. 

Sandıklar açıldığında ise Cliff Farmer ve rakibi Becky Linebaugh’un 223’er oy aldıkları görüldü. 

Farmer’ın işi bir kez daha şansa kaldı. Çünkü, Belediye Meclisi üyesinin hangi isim olacağı, belediye anayasasına göre gelecek hafta yazı-tura atışıyla belirlenecek. 

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz