Skip to content
Menu

Efsane sporcu, ülkesinin onur ödülünü ‘henüz haketmedim’ diyerek reddetti

AMERİKA BÜLTENİ (6 Nisan 2019)

Geçtiğimiz ay jübilesini yapan, beyzbol dünyasının yıldız isimlerinden Ichiro Suzuki, ülkesi Japonya’nın en prestijli ödülünü üçüncü kez reddetti. 45 yaşındaki yıldız Suzuki, Japonya devletinin vermeyi planladığı Halkın Onuru Ödülünü, bir kez daha, ‘’henüz bu ödülü hak etmek için erken, daha yapacak çok işim var’’ diyerek kabul etmedi. 

Japonya hükümet sekreteri Yoshihide Suga, ünlü yıldızın, ‘’Ödülü yapabileceğim her şeyi yaptıktan sonra kabul etmek istiyorum’’ dediğini ve onun bu kararına saygı duyacaklarını açıkladı. 

Son olarak MLB takımlarından Seattle Mariners’da oynayan 45 yaşındaki Suzuki, 19 yılı dünyada beyzbolun en prestijli ligi olan Amerikan Beyzbol Liginde (MLB) olmak üzere 28 yıl boyunca süren profesyonel beyzbol oyunculuğu kariyerine geçtiğimiz ay Tokyo’da oynanan hazırlık maçı sonrası veda etmişti. 

Japon hükümeti beyzbolun yıldız ismine ilk olarak çok başarılı bir sezon geçirdiği 2001 yılında Halkın Onuru Ödülü vermek istemiş ancak sporcu bunun için çok erken olduğu gerekçesiyle ödülü kabul etmemişti. 2004 yılında Amerikan beyzbol liginin bir sezonda en fazla vuruş rekorunu kırdığında tekrar ödül teklif edilmiş ancak bir kez daha red yanıtı alınmıştı.

 1977 yılında kurulan Halkın Onuru Ödülü, Japonya’yı ve Japon halkını spor, kültür ve eğlence alanlarında uluslararası platformlarda üstün düzeyde temsil eden kişi ve takımlara verilen en büyük ulusal ödül.