Skip to content
Menu

Edi ve Büdü..! Susam Sokağı’nda gay evliliğinin vakti geldi mi?

Dünyanın en popüler çocuk programlarından biri olan Susam Sokağı’nın haklarında ‘gay oldukları’ şayiası çıkan iki karakteri Bert ve Ernie’nin gay evliliği yapması için imza kampanyası başlatılması tartışma yarattı.

Edi ve Büdü'nün gay evliliği yapması için kampanya başlattılar.

Amerika Bülteni (9 Ağustos 2011)

Bir grup gay hakları savunucu, New York’ta eşcinsel evliliğinin kabul edilmesinden sonra, New York’ta çekimi yapılan Susam Sokağı’nın (Sesame Street) iki ünlü kuklasının gay evliliği yapması için programı yayınlayan PBS kanalına verilmek üzere imza kampanyası başlattı. Susam Sokağı’nın aynı evi paylaşan iki erkek kuklası Edi ile Büdü(Bert and Ernie)nün gay oldukları yolunda uzun süredir iddialar olmasına rağmen, programın yapımcıları bu iddiaları hiçbir zaman resmen doğrulamadılar. Şu ana kadar 700’den fazla kişinin imzaladığı kampanyayı başlatanlar, böylesi bir evliliğin çocuklara hoşgörüyü ve başka yaşam tarzlarına saygıyı öğreteceğini savunuyor.

Edi ile Büdü’nün evlenmesinin gerçekten zamanı geldi mi?

‘’Evet. Bu çocuklara çok değerli bir değer öğretir’’ diyor Montreal Gazette’den Jillian Page. ‘’Her ne kadar Bert ve Ernie hiçbir zaman gay olduklarını söylemediyse de, ve bu kampanya bir parça çılgınsa da, bu çılgınlığın arkasında bir pozitif mesaj var. Bu mesaj da evliliği düşünmeye değer kılıyor’’. “Will Bert & Ernie get married?”

‘’Hayır, bu bir çocuk programı için çok aşırı politik bir durum’’ diye yazan The Lonely Conservative yazarı Karen Beseth ise devam ediyor: ‘’Ebeveynlerin son isteyeceği şey çocuklarının radikal LGBT aktvistlerince indoktrine edilmesi. Bert ve Ernie, hedef kitlesi ilkokul öncesi çocuklar olan bir programın kahramanları. Politik tartışmaları öğrenecekleri yaşa çok uzak bir kitle. En kötüsü de halkın vergileriyle beslenen PBS’in bu imza kampanyasını muhtemelen ciddiye alacak olması’’ “What next? Liberals demand Bert and Ernie get married on Sesame Street

’Bu maksadını çok aşan bir öneri’’ diye yazıyor ThinkProgress yazarı Alyssa Rosenberg. ‘’PBS uzun zaman önce ikilinin gay olmadığını açıkladı. Ama olsalar bile partner olduklarını kim söylüyor? İkilinin evlenmesi, yurt odalarını, evleri paylaşan her hemcinsin gay olduğu iddiasını yayarak, en çok da gaylere zarar verecektir. Birbiri ile samimi ve yakın hemcins her iki dostun birbiriyle yattığını düşünmek de hoşgörüsüzlüktür.’’ “Bert and Ernie shouldn’t get married”