Skip to content
Menu

Cumhuriyetçi Parti’nin 2012’de Obama’ya karşı gizli adayı o mu?

Amerika Bülteni (18 Ağustos 2011)

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar? Peki, New Jersey Valisi Chris Christie’nin başkan adaylığı yarışına gireceği dedikodusunun mumu ne zaman kadar yanar? Şu ana kadar hiç 1 saati geçmedi.

Cumhuriyetçi Parti’de ve politik arenada herkesin kulağı aylardır, New Jersey’in fiskal tutucuların yıldızı valisi Chris Christie’den gelecek ‘adayım’ açıklamasında. Ancak Christie bu dedikodunun çıktığı her seferinde en fazla 1 saat içinde yalanlamada bulunarak, ‘’aday değilim’’ dedi. Bugünkü ‘Christie aday’ Twitinin de ömrü 1 saat sürdü.

Gazeteci Jonathan Alter’ın, bugün, ‘’bir kaynaktan aldığım bilgiye göre Vali Christie, başkan adaylığı yoklaması için araştırma grubu kurmuş’’ şeklindeki Twiti, politik çevrelerde büyük yankı ve heyecana neden oldu. Twitin saati 12:29’du. Ancak çok geçmeden Christie’nin sözcüsü açıklama yaparak, ‘’Valinin bir milyon kez şimdilik aday olmayı düşünmüyorum’ dediğini hatırlatarak dedikoduyu yalanladı. Gazeteci Alter de saat 13:23’teki ikinci Twitinde, ‘’Christie’ye yakın bir kaynak, araştırma grubu diye birşeyin kurulmadığını söyledi. Bu kaynağıma güveniyorum’’ dedi.

‘Aday değilim’ dedikçe popülaritesi artıyor

20089 Kasım ayında, eski Goldman Sachs CEO’su Demokrat vali Jon Corzine’ı yenerek, Demokrat seçmen yoğunluklu New Jersey’de 12 yıldır seçilmeyi başaran ilk Cumhuriyetçi Vali olan Chris Christie, Cumhuriyetçilerin yükselen yıldızı olarak görülüyor. Oldukça muhafazakar para politikalarıyla ve sıkı kamusal harcama kesintileriyle sürekli ülke gündeminde yer alan Christie, birçok Cumhuriyetçinin gönlündeki başkan adayı.

49 yaşındaki vali ise, her defasında aday olmayı düşünmediğini belirtirken, kamuoyu önünde ‘henüz bu göreve hazır olduğumu düşünmüyorum’ şeklinde bile konuştu. Ancak bu açıklamaları, Cumhuriyetçilerin ondan adaylık ümidini kesmesi yerine daha büyük beklentiye sokuyor. Christie’nin tüm aday değlim açıklamalarına rağmen, son anda yarışa girebileceğine inanan çok sayıda politik gözlemci ve bunu ümit eden çok sayıda Cumhuriyetçi var. Cumhuriyetçi Partinin mevcut adaylarının tamamının sosyal muhafazakar çevrelere hitap eden adaylar olması da, partinin merkez kesimlerinde Christie beklentisi oluşturuyor.