Skip to content
Menu

Teksas, tarihinin en büyük orman yangınlarında alev alev yanıyor

Bastrop, Texas, 5 Eylül, 2011.

AMERİKA BÜLTENİ (6 Eylül 2011) Teksas, tarihinin en büyük orman yangınları felaketini yaşıyor. Eyalette son günlerde art arda başlayan 60’a yakın orman yangını, Lee tropik fırtınasının rüzgarlarının da körüklemesiyle hızla ve öldürücü şekilde yayılıyor. Teksas Valisi Rick Perry, Salı sabahı yaptığı açıklamada, şu ana kadar 1000’den fazla evin de kül olduğunu söyledi. Perry, şu ana kadar yanan ormanlık alanın ise 40 bin hektarı geçtiğini kaydetti.

Eyaletin başkenti Austin’in en büyük gazetesi American-Statesman, yangının Teksas tarihinin ve bölgenin en büyük orman yangını felaketi olduğunu yazdı.

AP Haber Ajansı da Austin yakınlarında 5 bin kişinin daha tahliye edildiği haberi veriyor. Dallas Mornig News gazetesi ise bölgeyi etkisi altına alan Lee tropik fırtınasının rüzgarlarının, yangını adeta körüklediği belirtiyor.

Şu anda Cumhuriyetçi Parti içindeki en iddia başkan aday adayı olan eyalet valisi Rick Perry, South Carolina’daki seçim kampanyası gezisini dün yarıda kesip eyalete döndükten sonra federal hükumete ‘büyük doğal afet’ ilanı yapmaları çağrısında bulundu. Perry, ABD’nin en büyük askeri kışlalarından biri olan Fort Hood üssünden de yardım istedi. Rick Perry, Çarşamba akşamı yapılacak Cumhuriyetçi başkan aday adayları televizyon açıkoturumuna katılıp katılmayacağı sorusuna ise, ‘’Şu anda politika düşünecek halde değiliz’’ cevabı verdi.

İşte Austin’in 40 kilometre kadar yakınındaki Bastrop yakınlarında otoyolda yangının çok yakından çekilmiş görüntüleri