Skip to content
Menu

Bank of America ‘debit card’lar için artık aylık para tahsil edecek

AMERİKA BÜLTENİ  (29 Eylül 2011)

Bank of America, ‘debit card’ kullanan müşterilerinden artık her ay 5 dolar tahsil edecek. Wall Street Journal’ın haberine göre uygulamaya 2012 yılının başlarında geçilecek. Banka, sadece ‘debit card’ ile alışveriş yapan müşterilerinden bu parayı kesecek. Banka kartını sadece ATM’lerde kullanan müşterilerden kesinti yapılmayacak.

Citigroup da bu ay başlarında, hesabında 1500 dolardan az parası olan müşterilerinden ayda 10 dolar tahsil etmeye başlayacağını duyurmuştu.

Peki bankalar neden bu ekstra tahsil yarışına girdiler?

Bunun tek nedeni, Obama yönetiminin yakında yürülüğe girecek ve bankacılığa yeni denetimler ve sınırlamalar getirecek reformu. Bankalar, ‘’Dodd-Frank Act’’ olarak adlandırılan yasa gereğince, bugüne kadar müşerilerinden tahsil ettikleri birçok değişik kalemdeki ücreti artık tahsil edemiyecekler. Gelir kaybına uğramamak için de şimdiden aylık tahsilatlarla, dengeyi kurmaya çalışıyorlar.

Bank of America 30 bin çalışanını işten çıkaracak

ABD’nin en büyük bankası olan Bank of America, önümüzdeki birkaç yılda 30 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bankanın toplam 288 bin çalışanı bulunuyor. Banka yılın üçüncü çeyreğinde hali hazırda 6 bin kişiyi işten çıkarmış durumda. Banka yetkilileri, 30 bin istihdam kesintisiyle 2014 yılına kadar 5 milyar dolarlık ek kaynak sağlayacaklarını umuyor.