Skip to content
Menu

ABD’nin yeni başkanı olmak istiyordu, ABD’nin yeni Palin’i bile olamayacak

AMERİKA BÜLTENİ (1 Aralık 2011)

Daha 3 hafta öncesine kadar ABD’yi ve Cumhuriyetçi Parti’yi yakından bilmeyenlere, ‘’2012 başkanlık seçiminde iki zenci adayı mı yarışacak’’ diye düşündürten Herman Cain, seks skandalarının ‘altın vuruşu’ olan son skandal sonrası ABD başkan adaylığı kampanyasını sona erdirmeyi düşünmeye başladığını açıkladı. Cain şimdi adaylık arışını ne zaman bırakacağını hesaplamakla meşgul. Analistlere göre, en azından skandalları biraz unutturup bırakmanın yoluna bakıyor ancak, yeni skandalların patlama potansiyeliyle daha fazla batmaktan da çekiniyor.

ABD’yi ve Cumhuriyetçi Parti’yi yakından tanıyanlar ise ta başından beri Herman Cain’i gelecek ABD Başkanı olmaktan çok, ABD’nin yeni Sarah Palin’i potansiyeline sahip olarak görüyordu. Yani, adaylık kampanyası bittikten sonra, çok daha zengin bir insana dönüşecekti. Çünkü, medyada bolca muhafazkar çıkışlar yapacak, Fox News’de kendi şovunu başlatacak, yüksek meblağlar karşılığı yazdığı kitaplar ve ücret karşılığı katıldığı etkinliklerdeki varlığıyla Amerikan muhafazakarlarını eğlendirecekti. Doğrusu, bugüne kadar tek politik fikri, 9-9-9 diye andığı amtörce bir hesap olan bir işadamı için karlı ve akıllı bir yatırımdı adaylık.

ANCAK… İşler hesaplandığı kadar iyi gitmedi. Herman Cain’in, art arda patalayan utanç skandalları sonrası, bırakın Amerikan muhafazakarlarının karşısında uzun süre durmayı, seks skandallarının ortaya çıkmasından beri karısıyla bile konuşamadığı ortaya çıktı. Dahası eşini 14 yıl boyunca bir metresle aldatan Cain’in metresini de defalarca başka kadınlarla aldattığı iddia ediliyor. Daha 3 hafta  öncesine kadar bile muhafazakarlarca ayakta alkışlanan görüldüğü yerde kendisinden imza almak için sıraların oluştuğu Cain’in en yakın dostları bile bugünlerde onunla aynı kareye girmemek için çaba harcıyor.

Öyle görünüyor ki en azından Palin olma hesapları yapan Cain, ABD’nin yeni John Edwards’ı olma yolunda.