Skip to content
Menu

Fiyatlarını artıran Netflix’e alternatif mi arıyorsunuz?

Amerika Bülteni

(14 Temmuz 2011, Perşembe)

ABD film kiralama sektörünün bir numarası Netflix’in, sistemini değiştirip fiyatlarını artırması Netflix kullanıcılarını kızdırdı. ‘On-demand’,

streaming video’ ve ‘DVD by mail‘ yöntemleriyle film kiralayan şirket, aylık $9.99’a olan sınırsız DVD-kiralama ve  internetten görüntüleme (streaming) karışımı ortak plan’ını değiştirdi. Artık DVD kiralama ya da internetten görüntüleme’ye ayrı ayrı aylık $7.99’a yararlanılabiliyor. İkisinin karışımı ortak planın ücreti ise aylık $15.98 oldu.

Bu büyük artışa, ABD’deki 24 milyon Netflix abonesinin tepkisinin ne şekilde olacağı merak konusu. Eğer, Netflix’in fiyat artırımını kabul edilemez buluyorsanız, işte size  bazı ucuz alternatifler:

HULU PLUS

Aylık $7.99’a abone olabileceğiniz Hulu Plus iyi bir alternatif olabilir. Televizyon yayını servisleriyle bilinen Hulu, yüzlerce film ekledi.

Ayrıca, Hulu Plus servisinizi, PlayStation 3, Roku, ya da Xbox 360’ınıza kolaylıkla ekleyerek, HD kalitesinde streaming klasikleri ve programları televizyonunuzdan izleyebilirsiniz. Hulu’nun en büyük handikapı ise parasını ödediğiniz halde sizi reklamları seyretmeye mecbur etmesi. Ayrıca Netflix aboneliğindeki gibi postayla DVD alamıyorsunuz.

APPLE TV & ITUNES

Apple TV için yatırım yapmanın belki de tam zamanı. 99 dolara satın alacağınız küçük siyah decoder, iTunes Store’dan TV programları ve filmler kiralamanıza imkan verdiği gibi, onları kendi geleneksel televizyon ekranınızdan da seyretmenizi mümkün kılıyor. Belki de en geniş film koleksiyonuna sahip olmasına rağmen Netflix’teki, ‘topla götür hepsi senin’ seçeneği yok. HD filmler genellikle $3.99 ve Tv programları $0.99’a kiralanıyor. Apple TV’nin en büyük handikapı ise bir televizyona mahkum etmesi.

AMAZON PRIME

Birçok kişinin aklına, “Amazon.com” dendiğinde ‘streaming’ gelmiyor. Amazon Prime’a yılda 79 dolara (aylık $6.50) abone olunduğunda, Instant Video servisi de beraber geliyor. Yine fiziki DVD servisi yok ancak, oldukça geniş bir film ve tv programı koleksiyonundan yararlanma imkanı var. Ancak son dönemin iyi filmleri için ‘on demand’ sistemi var ve $3.99 ücretle izlenebiliyor.

BLOCKBUSTER

Gülmeyin, iflas etmesine rağmen bu şirket hala buralarda. Yeni sahibi Dish Network ile ortaklaşa olarak ortak uydu televizyon ve film kiralama işi yapmaya başladılar. Blockbuster By Mail, ayrıca dükkandan film kiralama zevkini de geri getiriyor. Evinizin yakınındaki bir Blockbuster By Mail dükkanına gidip film kiralayabileceksiniz. Aylık 11.99 dolar abonelikle her defasında 1 film olmak üzere sınırsız film kiralayabileceksiniz. Ayrıca, ekstra ücret ödemeden DVD film yanında video oyunu da kiralayabilirsiniz. Blockbuster’ın, geniş DVD ve Blu Ray koleksiyonu da cabası.

ABONELİK BANA TERS 

Abonelik işi bana ters diyorsanız, kendinize en yakın Redbox ‘filmatik’i bulup sadece 1 dolar kağıt parayı makineye atıp, koleksiyondaki filmi kiralayabilirsiniz.