Skip to content
Menu

NFL’de son haftaya girilirken playoff fotoğrafı netleşiyor

AMERİKA BÜLTENİ (25 Aralık 2011)

Amerikan Futbol Ligi NFL’de 16’ncı hafta maçları ikisi dışında tamamlanırken,  playoff fotoğrafı da büyük ölçüde netleşmeye başladı.

Pazar günü oynanacak Chicago – Green Bay maçı ile Pazartesi akşamı oynanacak Atlanta – New Orleans maçlarından sonra gelecek hafta oynanacak karşılaşmalarla normal sezon sona erecek.  16’ncı haftada şu ana kadar alınan sonuçlar şöyle:

 

22 Aralık Perşembe
Indianapolis 19, Houston 16
24 Aralık Cumartesi
Oakland 16, Kansas City 13 (OT)
Tennessee 23, Jacksonville 17
New England 27, Miami 24
Cincinnati 23, Arizona 16
Buffalo 40, Denver 14
Pittsburgh 27, St. Louis 0
NY Giants 29, NY Jets 14
Minnesota 33, Washington 26
Carolina 48, Tampa Bay 16
Baltimore 20, Cleveland 14
Detroit 38, San Diego 10
Philadelphia 20, Dallas 7
San Francisco 19, Seattle 17

 

Bu sonuçlara göre:

Packers: Playoff’u haftalar önceden garantileyen Packers, Pazar akşamı ya da gelecek haftaki maçlarından birini bile kazanırsa NFC playoff maçlarının tamamını kendi sahasında oynama hakkı kazanacak.

Bears: Playoff’a en azından ‘wild card’ takımı olarak katılabilmek için kalan iki maçlarını kazanıp sonra da Atlanta Falcons’un yenilmesi için dua etmek zorundalar.

Saints: Falcons’u pazartesi akşamı yenerlerse, NFC South konferansının şampiyonu ünvanını garantileyecekler ve son hafta playoff’un ilk turunu bye geçmek için mücadele edecekler.

Falcons: Chicago Bears Pazar akşamı (25 Aralık) kaybederse, ‘wild card’ statüsünden playoff’a katılacaklar. Ya da pazartesi akşamı Saints’i yenerek de hem bu amaca ulaşabilirler hem de NFC South şampiyonluğu ünvanı umudunu son haftaya taşırlar.

Giants –Cowboys: İki takımı bir arada yazmamızın tek sebebi var. Son haftada karşı karşıya gelecek bu iki takım belki de NFL normal sezonun en önemli maçını oynayacak. Kazanan NFC East şampiyonu olacak. Kaybeden tatil planları yapacak.

49ers: NFC West şampiyonluğunu garantileyen 49ers, Packers ile NFC playoff maçlarının tamamını kendi sahasında oynayacak takım olma mücadelesini son haftaya taşıyor. Ancak Packers’ın bugün ve gelecek hafta yenilmesi lazım. Zor.

Lions: 1999 yılından beri ilk kez playoff’a kalmayı garantiledi. Atlanta’nın durumuna göre zorlu ya da kısmen kolay bir fikstüre sahip olacaklar.

Patriots: Playoff’un ilk turunu bye geçme hakkını hali hazırda kazanmış durumdalar. Son haftada da kazanırlarsa AFC liginde bütün playoff maçlarını kendi sahasında oynayacak takım olacaklar.

Ravens: Son haftada Bengals’i de yenerlerse, AFC North şampiyonu olacaklar ve playoff’ta ilk turu bye geçecekler. Patriots’un yenilmesi durumunda ise, AFC’de tüm maçlarını kendi evinde oynayacak takım olurlar.

Steelers: Bengals’ı yenerlerse ve Ravens yenilirse bu yıl da AFC North şampiyonu olacaklar. Üstüne Patriots da yenilirse AFC’nin 1 numarası olurlar.

Texans: AFC South şampiyonu oldular.

Broncos: Son haftada Kansas Chiefs’i de yenerlerse 2005’ten beri ilk kez AFC West şampiyonu olacaklar.

Raiders: Cahrgers’ı yenerlerse ve Denver Broncos da yenilirse AFC West ünvanı onlara gider. Denver yenilmezse, galibiyetle ‘Wild Card’ statüsünden playoff’a kalabilirler.

Bengals: Son hafta Ravens’e karşı kazanırlarsa AFC’nin ikinci ‘wild card’ atkımı olurlar. Kaybederlerse hesap bayağı bir karışık olacak.

Jets: Giants’e yenildikten sonra ‘wild card’ olarak playoff’a kalma şansları iyice azaldı. 17’nci hafta maçını kazanmak zorundalar. Sonra da diğer takımların durumuna bakacaklar.

Titans: Jets ile aynı durumda. Kazanıp diğer takımların durumunun netleşmesine göre belki ‘wild card’ olarak playoff’a kalabilir.

Playoff şansını tamamen yitirenler:

Cardinals (7-8), Chargers (7-8), Chiefs (6-9), Eagles (7-8), Seahawks (7-8), Buccaneers (4-11), Colts (2-13), Bills (6-9), Browns (4-11), Dolphins (5-10), Jaguars (4-11), Panthers (6-9), Rams (2-13), Redskins (5-10), Vikings (3-12)

Amerikan futbolu nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?