Skip to content
Menu

‘Sahipsiz video’ bu kez Amerikan siyasetine düştü

AMERİKA BÜLTENİ (6 Ocak 2011)

Cumhuriyetçi Partide başkan adaylığı yarışının ikinci kritik durağına 4 gün kala YouTube’a düşen bir video tartışma yarattı. Boston Globe gazetesinin desteğini açıklamasıyla bütün gözlerin döndüğü Utah eski Valisi ve Pekin eski büyükelçisi Jon Huntsman aleyhine hazırlanan videoda, Mao elbisesi içinde gösterilen Huntsman’ın Çince konuştuğu görüntülerle, kendisinden ‘Manchurian Candidate’ diye bahsediliyor. Huntsman’ın biri Çinli diğer Hindistanlı iki evlatlık kızı olduğu da videoda vurgulanıyor.

Huntsman, videoyu aptalca bulduğunu belirterek, ‘’Evet Çince konuşuyorum. Eğer benim Çincemle alay ediyorlarsa bence sorun yok. Ama evlatlık kızlarımı görüntülerini yayınlayarak bir takım art niyetli imalar sözkonusu. İki kızım da şimdi başkanlık kampanyamda babalarıyla beraber çalışıyor. Bu güzel değil mi?’’ diye konuştu.

Ron Paul’un sözcüsü: Video iğrenç bizimle ilgisi yok

Öte yandan başkanlık politikasının en ucuz saldırılarını içeren videonun sonunda ‘’Ron Paul’a oy verin’’ denmesi gözleri Paul’un kampanyasına çevirdi. Ancak Paul’un politik olarak Huntsman’ın dış politika anlayışına yakın durması, bu imzanın hedef şaşırtmak için konulduğu görüşünü güçlendiriyor. Nitekim Ron Paul’un sözcüsü Jesse Benton, ‘’Bu video iğrenç. YouTube’a kim koyduysa derhal kaldırmalı’’ diye konuştu. İşte o video: