Skip to content
Menu

Sarhoş adamın polis otosundan dünyaya isyanı: Bohemian Rapsody

AMERİKA BÜLTENİ (30 Mart 2012)

YouTube video paylaşım sitesine Çarşamba günü eklenen bir video, ABD ve Kanada’da büyük yankı yapıyor. Videoda, sarhoş halde kamusal alanda bulunduğu için tutuklanmış bir adam, ‘’Royal Canadian Mounted Police (RCMP)’’ ekip otosunun arkasında, Queen’in efsane şarkısı, Bohemian Rapsody’nin eksiksiz tamamını okuyor.

Videonun başında, polise hiçbir yanlış bir ey yapmadığını söyleyen 29 yaşındaki Robert Wilkinson, polislere, ‘şu gezegendeki insan kardeşliğini dikkate alıp’ kendisini salı vermelerini istiyor. Ancak bu evrensel demeç işe yaramayınca Wilkinson gözlüğünü çıkarıp, zaman zaman kurşun geçirmez camı davul olarak kullandığı 6 dakika sürecek serenada başlıyor.

“Easy come, easy go, will you let me go? / Bismilah! No, we will not let you go!”

Karakola yolculukları sona erip park ettikleri sırada, polis memuru Wilkinson’a sakin olmasını tavsiye ediyor. ‘’Yapamam’’ diyor Wilkinson ve ekliyor:

“Because nothing really matters, Anyone can see, / Nothing really matters, / Nothing really matters, even the RCMP!”

Polis memuru, Wilkinson’u araçtan indirmeden önce yine sıradışı bir diyalog gerçekleşiyor ikili arasında. Memurun, kendisini arabadan indirdiğinde sakin davanmazsa kelepçelemek zorunda kalacağı uyarısına Wilkinson, ‘’Fiziksel şiddet, önceliklerim arasında yoktur’’ diyerek yanıt veriyor.

The Smoking Gun’ın haberine göre Wilkinson, kendi kendinin avukatlığını yapacağı mahkemede savunma yapabilmesi için verilen delil ve dosya arasında bulduğu videoyu, kendisi YouTube’a yükledi. Wilkinson’un sarhoş olmasına rağmen Bohemian Rapsody’i eksiksiz okuyabilmesi ve polis memurunun sakin ve hoşgörülü tavrı, video yorumcularının en çok dikkat çektiği iki konu. İşte polis otosunun arka koltuğundan gezegen kardeşliğine adanan serenat:

 

Bu da şarkının orijinali. Karşılaştırın siz karar verin: